Povežite se s nama

Mozaik

50. obljetnica bibliobusne službe u Rijeci – održan Festival bibliobusa

Objavljeno

na
9. lipnja 1969. godine u Rijeci s radom je krenula prva bibliobusna služba u Hrvatskoj i cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji, a povodom pedesete obljetnice ovog događaja u Rijeci je održano 8. izdanje Festivala bibliobusa.

Cilj Festivala bio je sudionicima, javnosti i medijima skrenuti pozornost na djelatnost pokretnih knjižnica i njihovu važnost u pružanju informacija i kulturnih programa naročito u manjim sredinama gdje su bibliobusi često jedini posrednici takvih sadržaja. Festival je okupio brojne sudionike iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a svečano je otvoren na Korzu gdje je predstavljeno 15 bibliobusa uz prigodan popratni program te defile autobusa centrom grada. Također, u Gradskoj vijećnici grada Rijeke održan je stručni skup „Okrugli stol o pokretnim knjižnicama Republike Hrvatske“.

Podsjetimo, Gradska knjižnica Rijeka uskoro dobiva svoj novi dom, te će se po završetku projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture smjestiti u tzv. „T-objekt“ u bivšem kompleksu Benčić, površine od oko 4500 kvadratnih metara.

8. izdanje Festivala bibliobusa organizirali su Gradska knjižnica Rijeka i Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za pokretne knjižnice, uz podršku Grada Rijeke, TD-a Rijeka 2020, PGŽ-a, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma te španjolskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram