Povežite se s nama

Vijesti

5,2 milijuna kuna vrijedna energetska obnova matuljske osnovne škole pri kraju

Objavljeno

naRadovi na energetskoj obnovi osnovne škole u centru Matulja privode se kraju, očekuje se dovršetak svih radova do kraja lipnja 2020. godine.

Načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković istaknuo je kako ukupna vrijednost energetske obnove iznosi 5.167.245,00 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 1.817.723,25 milijuna kuna, a sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 1.579.135,00 kn. Općina Matulji je u protekle dvije godine osigurala preko 7,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske obnove područnih škola i dječjih vrtića u Velom Brgudu, Jušićima i Rukavcu, općinske zgrade te osnovne škole Dr. A. Mohorovičić u Matuljima koja je ujedno i najveći projekt energetske obnove javnih zgrada u općini.

Izvođač radova na energetskoj obnovi osnovne škole u Matuljima, X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke ovih dana radi na pripremi podloge za postavu završnog sloja ETICS toplinsko-fasadnog sustava na sve vanjske zidove objekta te se privode kraju radovi na sanaciji krovišta uz ugradnju toplinske izolacije.

Voditeljica projekta Astra Gašparini navodi da će zahvaljujući provedenim mjerama energetske obnove, zgrada osnovne škole po završetku radova ostvarivati uštedu energije za grijanje i hlađenje više od 72%, što je ujedno bio i glavni cilj cjelokupne obnove najveće osnovne škole u Općini Matulji. Osim uštede u potrošnji energije provedbom mjera energetske obnove stvoriti će se puno kvalitetniji uvjeti za rad uz znatno smanjenje troškova za održavanje zgrade i produženje vijeka trajanja osnovne škole.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram