Povežite se s nama

Gradu Rijeci – Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu obratili su se Atletski klub „Kvarner“ i Streljački klub „Lokomotiva“ iz Rijeke sa zamolbom za sufinanciranjem nabave sportske opreme potrebne za provedbu priprema olimpijki – bacačice koplja Sare Kolak i streljačice Snježane Pejčić, članica navedenih riječkih klubova, za nastup na XXXI. Olimpijskim igrama, koje će se održati u Rio de Janeiru, Brazil, u razdoblju od 5. do 21. kolovoza 2016. godine.

Obzirom da nacionalni sportski savezi iz područja atletike i streljaštva evidentno nisu u mogućnosti osigurati adekvatne pripreme za ovako važno međunarodno natjecanje riječkim olimpijkama Sari Kolak i Snježani Pejčić, Grad Rijeka, uzimajući dodatno u obzir i sportsku izvrsnost Sare Kolak i Snježane Pejčić, cijeni zamolbu navedenih klubova opravdanom, smatrajući da bi se nabavom sportske opreme značajno pripomoglo provedbi kvalitetnih priprema za naše olimpijke koje će na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru predstavljati pored Hrvatske i grad Rijeku.

Sara Kolak, članica Atletskog kluba „Kvarner“ iz Rijeke, ove godine postala je seniorska rekorderka Hrvatske u bacanju koplja. Iz dosadašnje sportske karijere izdvajamo osvojeno 3. mjesto na juniorskom EP 2013. godine, 3. mjesto na juniorskom SP 2014. godine te 2. mjesto na mlađe seniorskom svjetskom (U23) europskom zimskom bacačkom kupu 2014. godine.

Snježana Pejčić, članica Streljačkog kluba „Lokomotiva“ iz Rijeke, ove godine imati će svoj treći nastup na Olimpijskim igrama, pri čemu posebno valja naglasiti da je na Olimpijskim igrama održanim u Pekingu 2008. godine osvojila brončanu medalju, prvu žensku medalju za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama. Iz njene dosadašnje uspjesima bogate sportske karijere također možemo izdvojiti sljedeće rezultate – 2009. godine zlato i srebro na EP, 2011. godine srebro na EP i bronca na finalu Svjetskog kupa, 2013. godine srebro na EP, 2014. godine srebro na SP i zlato na finalu Svjetskog kupa, 2015. godine postavljen svjetski rekord finala (MK puška) i europski rekord (zračna puška) te izjednačen svjetski rekord (MK puška – osnovni dio), srebro na EP i bronca na finalu Svjetskog kupa, 2016. godine postigla je svjetski rekord (MK puška – osnovni dio) i srebro na EP. Vrijedi istaknuti kako je ISSF (Međunarodna streljačka federacija) Snježanu Pejčić proglasio za najbolju svjetsku streljačicu 2015. godine. Snježana Pejčić na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupiti će u dvije discipline – 10 m zračna puška i 50 m MK puška trostav.

Predlaže se da se za potrebe sportskih priprema Sare Kolak nabavi tri koplja za trenažni proces i dva za nastup na OI ukupne vrijednosti 22.000,00 kuna, dok bi se za potrebe sportskih priprema Snježane Pejčić nabavila streljačka elektronička i njoj pripadajuća oprema (kontrolna jedinica, monitor, daljinski upravljač, termo printer, oprema za napajanje s kablovima i adapterom, meta s nosačem i sakupljačem za zračno oružje i dr.) ukupne vrijednosti 33.000,00 kuna, što sveukupno iznosi 55.000,00 kuna, stoji u prijedlogu koji će se u utorak naći na Kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela.