Povežite se s nama

Mozaik

60-ak izlagača stiže ove godine na WineRi koji se seli na Gat

Objavljeno

na
Trs je naš, slogan je 4. međunarodnog eno – gastro festivalWineRi 2020. koji će se održati 13. – 14. ožujka od 13:00 do 20:00 sati na Gatu Karoline Riječke, a najavljen je konferencijom za novinare održanoj u Centru autohtonih proizvoda Primorsko – goranska kašetica na kojoj su o festivalu govorili:

– dr.sc. Žarko Stilin, organizator festivala i direktor marketinške agencije aha marketing d.o.o.,

– u ime suorganizatora, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije, odnosno Centra autohtonih proizvoda Primorsko – goranska kašetica, Teodora Cimašsuradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda,

– u ime Primorsko – goranskog župana Zlatka Komadine, Petar Mamula, dožupan Primorsko – goranske županije,

– u ime gradonačelnika Grada Rijeke mr.sc. Vojka Obersnela, Marko Filipović, dogradonačelnik Grada Rijeke,

dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica turističke zajednice Kvarnera,

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke,

Blanka Kalokira, koordinatorica Hrvatska gospodarskkomora, Županijska komora Rijeka.

Organizator festivala Žarko Stilin iskazao je svoje zadovoljstvo što Rijeka i Kvarner i dalje imaju ovaj sjajan vinski festival koji je postao mjesto okupljanja Kvarnerskih vinara i prijatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja i polako postaje festival autohtonih sorti Kvarnera i Hrvatske.

Izrazito zadovoljstvo istaknula je ispred Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije Teodora Cimaš s obzirom da je Centar suorganizator samog festivala na kojem će nastupiti 13 izlagača koji su predstavljeni u Primorsko – goranskoj kašetici.

„Okupiti na jednom mjestu reprezentaciju regije koja najavljuje festival pokazatelj je uspješnosti festivala na kojem će se okupiti najvrijednije sa hrvatskih polja i spaja se zeleno i plavo“ istaknuo je zamjenik primorsko – goranskog župana Petar Mamula.

„Ove godine na samo jedan metar nadmorske visine, na novoj lokaciji na Gatu Karoline Riječke predstavit će se eno – gastroponuda regije i Hrvatske, a nedavno smo predstavili i naš Riječki pjenušac, a ovakve su manifestacije dobar motiv dolaska domaćih i stranih turista u naš grad“ zaključio je zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović.

„Dobra hrana i dobro vino idu rukom pod ruku, a svaki turist želi isprobati autohtonu ponudu. Ovaj festival je upravo ono što je Kvarneru nedostajalo. Izlagači nisu jedni drugima konkurenti jer na turističkom tržištu kvarnera ima dovoljno prostora za sve, a ovo je prilika da se proizvođači i ugostitelji približe jedni drugima“ napomenula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je kako Turistička zajednica grada Rijeke kontinuirano radi na obogaćivanju i raznolikosti turističke ponude destinacije te sa zadovoljstvom podupire međunarodni eno – gastro festival WineRi, koji naglasak stavlja na enogastronomsku ponudu. Izuzetno nam je drago da i ove godine sudjelujemo u projektu, kao pokrovitelji, potičemo unapređenje i kvalitetu domaćih proizvoda te podupiremo manifestaciju koja doprinosi prepoznatljivosti Rijeke kao turističke destinacije.

Blanka Kalokira, koordinatorica HGK Rijeka istaknula je kako njihova institucija podupire ovaj festival jer se na njemu promovira Mediteranska kvaliteta života i prezentira se ono što je potrebno modernim posjetiteljima osim sunca i mora i taj eno-gastronomski doživljaj.

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 64 izlagača s više od 300 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Italije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 19 izlagača. Među izlagačima će se pronaći 6 proizvođača rakija i likera, 5 proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), 2 proizvođača ukrasa od drva i recikliranog papira, proizvođač pizza peći te 50 vinara.

Festival, kao i prošla 3, ima humanitarni karakter te će svi izlagači donirati svoje proizvode, koje će posjetitelji moći otkupiti za simboličnih 50,00 kuna što će se donirati pazinskoj udruzi Hoću – mogu za rad s djecom s posebnim potrebama koristeći vojta terapiju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram