Povežite se s nama

Mozaik

Učenici u Kostreni predstavljaju trojezičnu slikovnicu 3u1

Objavljeno

na
U Mjesecu hrvatske knjige uz financijsku pomoć Općine Kostrena objavljena je trojezična slikovnica 3u1, tri priče od tri članice Knjižničnog čitalačkog kluba iz 4.a razreda. Radi se o projektu Učenici pisci koji traje u školskoj knjižnici od 2010. godine i do ove godine uspjeli smo tiskati 7 priča u tri slikovnice, a mnoge su ostale na polici knjižnice u originalu.

Projekt potiče razumijevanje puta od autora do čitatelja, poduzetništvo, od ideje do realizacije, potiče multipismenost jer u fazama učenici uče od kreativne pismenosti i važnosti ilustracije do digitalizacije materijala i objavljivanja. Posljednja faza je promocija vlastitog proizvoda, slikovnice, roditeljima, prijateljima i učiteljima.

U četvrtak, 14. 11. 2019. u 17 sati u školskoj knjižnici OŠ Kostrena predstavit će svoju slikovnicu 3 autorice i prevoditelji, jer svaka je priča na dodatnoj nastavi jezika prevedena na engleski i talijanski jezik.

Projekt je predstavljen od 21.10 do 25.10.2019. na 48. svjetskom kongresu školskih knjižničara IASL 2019. u Dubrovniku. Slikovnica je privukla pažnju europskih i svjetskih knjižnica.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram