Povežite se s nama

Crna kronika

62-godišnjakinja s računa 20 građana podignula 5,5 milijuna kuna

Objavljeno

na

U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske sumnjiče je za počinjenje  više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, i to: za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kaznena djela je počinila u razdoblju od svibnja 2010. godine do travnja 2019. godine na štetu dvadesetero hrvatskih državljana te novčarske ustanove s područja Primorsko-goranske županije, u kojoj je bila zaposlena.  Policija je sumnjiči da je u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu novčarske ustanove evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju. Isto tako, utvrđena je sumnja da nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe. Ovim radnjama oštetila je dvadesetero hrvatskih državljana, klijenata novčarske ustanove, kao i tu novčarsku ustanovu za najmanje 5,5 milijuna kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičene kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela.
Osumnjičena 62-godišnjakinja je po završetku kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo, tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja 62-godišnjakinja je osumnjičena i kazneno prijavljena za istovrsna kaznena djela počinjena u vremenu od 2005. do lipnja 2018. godine, na štetu devetnaestero hrvatskih državljana i novčarske ustanove, a kojima je nastala materijalna šteta veća od dva milijuna kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram