Povežite se s nama

Crna kronika

63-godišnja Riječanka izgubila 150.000 kuna u online prijevari

Objavljeno

na
Službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu 63-godišnje hrvatske državljanke koja je oštećena kaznenim djelom prijevare. Prema dosad utvrđenom, 63-godišnjakinja je krajem srpnja ove godine stupila u kontakt s nepoznatom osobom putem jedne od društvenih mreža koja joj je obećala darovati novac u vrijednosti 380.000 eura.

Tijekom daljnje komunikacije javio joj se i „odvjetnik“ te nepoznate osobe koji je potom od nje zatražio uplaćivanje novčanih sredstava, za navodno bankovno osiguranje transakcije novčanih sredstava. Vjerujući u lažna obećanja tih stranaca, 63-godišnjakinja je višekratno uplatila oko 20 000 eura na bankovni račun koji su joj poslali.

Kada u dogovorenom roku na njezin račun nije stigao poklon od obećanih 380.000 eura niti je više mogla kontaktirati „darežljive donatore“, shvatila je da je prevarena i oštećena za više od 150 000 kuna.

Nažalost, ovakav slučaj prijevare nije izoliran i policija često zaprima prijave u kojima nepoznate osobe koriste društvene mreže, odnosno, virtualnu komunikaciju kako bi ostvarili protupravnu materijalnu korist na štetu neopreznih, lakovjernih i naivnih osoba.

Podsjećamo stoga opetovano građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram