Povežite se s nama

Crna kronika

76-godišnjakinja prevarena nakon što je htjela ulagati u kriptovalute

Objavljeno

na


Kaznenim djelom računalne prijevare oštećene su dvije hrvatske državljanke prilikom trgovanja kriptovalutama.

Riječ je o 76-godišnjakinji s područja Malog Lošinja i 55-godišnjakinji iz Rijeke kojima su se telefonski obratile nepoznate osobe nudeći im ulaganja u kriptovalute. Pri tome su ih dovele u zabludu obećavajući im veliku zaradu.

Tako su obje oštećenice u proteklih mjesec dana uplaćivale novac preko instaliranih aplikacija na račune nepoznatih pravnih i fizičkih osoba koje su se predstavili kao brokeri. Kada obećanu zaradu nisu dobile na svoje račune u banci, nisu im se mogle požaliti jer su “brokeri” prestali komunicirati. Ukupna materijalna šteta je veća od 25 000 eura.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljima, a ovom prilikom još jednom pozivamo građane da budu vrlo oprezni u poslovanju s kriptovalutama kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Naime, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti kao u ovim događajima ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga se dobro informirajte i potražite financijski savjet stručnih osoba prije nego što uložite novac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže