Povežite se s nama

Vijesti

77 posto učenika nižih razreda u PGŽ-u se vratilo u školske učionice

Objavljeno

naZa sve mlađe osnovnoškolce i vrtićare od ponedjeljka su ponovo otvoreni vrtići i škole. Nakon pandemije koronavirusa, u klupe se vratilo oko 150 tisuća osnovnoškolaca u Hrvatskoj, a s Radio Rijeke su provjerili kakvo je stanje na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Nakon što su epidemiolozi ocijenili da su djeca od 1 do 4. razreda osnovnih škola, uz poštivanje uputa, u školama sigurna jednako kao kod kuće, sva su zdrava djeca danas mogla doći. Ukinuta je preporuka o uzimanju izjava roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu, a omogućeno je i naknadno uključivanje djeteta školu, uz obrazloženje.

Na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije vratio se podjednak postotak djece u škole. Riječka pročelnica za odgoj i školstvo Sanda Sušanj je rekla da se u škole odazvalo 73 posto učenika, a monogi od njih će i u produženi boravak.

Neznatno je veći odaziv u osnovnim školama u kojima je osnivač PGŽ: u 32 škole odazavalo se 3.700 učenika, odnosno 77 posto, rekla je županijska pročelnica za odgoj i školstvo Edita Stilin.

Nastavlja se započeti postupak upisa djece u prvi razred osnovnih škola, odnosno utvrđivanje njihovog psihofizičkog stanja i u školskim ustanovama. Rok za provedbu produljen je do 20. kolovoza.

Prema najavama u vrtiće trebalo doći 50 posto upisane djece, ali ipak ih je došlo nešto manje, 833 što je oko 40 posto, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin. Provode se sve protuepidemijske mjere, a program se prilagođava što dužem boravku djece na otvorenom.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram