Povežite se s nama

Crna kronika

86-godišnja Riječanka prevarena za 89.000 kuna

Objavljeno

na


Policija traga za dvjema nepoznatim osobama koje su prije par dana na području Zameta u Rijeci kaznenim djelom teške krađe oštetile 86-godišnju hrvatsku državljanku. Riječ je o počinjenoj krađi na drzak način kada je 86-godišnjakinja u stan pustila spomenute osobe, a koje su joj se lažno predstavile kao volonteri-zdravstveni djelatnici. U stanu su počinitelji iskoristili njezino povjerenje i nepažnju te joj pritom otuđili oko 89 000 kuna.

I ovaj opisani događaj upućuje kako su osobe starije životne dobi često meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu.  Te osobe dolaze u njihove stanove ili kuće predstavljajući se lažno najčešće kao zdravstveni djelatnici, službenici banke, policije, djelatnici javnih poduzeća i slično.

U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa). Napominjemo kako prevaranti uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, suosjećanje, brzina, upornost u nagovaranju, uvredljivost u slučaju sumnje ili provjere „činjenica“ koje iznose, a isto tako su moguće simulacije bolesti, malaksalosti, nesvjestice, izazivanje sažaljenja…

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram