Povežite se s nama

Vijesti

Adria International School – Obrazovanje za budućnost odsad i na Kvarneru

Objavljeno

na


U jednoj opatijskoj vili uskoro s radom počinje Međunarodna škola Adria/Adria International School, po mnogočemu posebna škola, koja u središte pozornosti stavlja cjelovit razvoj učenika u svim aspektima – intelektualnom, emocionalnom, društvenom, moralnom i fizičkom.

Riječ je o visokokvalitetnom pristupu usklađenom s prestižnim međunarodno priznatim IB programom koji može biti nastavljen u bilo kojoj zemlji svijeta. Potražnja za ovakvim programima u svijetu eksponencijalno raste. Zasad se IB programi provode u čak 5000 škola u svijetu, ukupno u 159 država, a odsad se ta mogućnost od rane dobi pa sve do završetka srednjoškolskog obrazovanja nudi i na Kvarneru.

Programi škole Adria realiziraju se na engleskom jeziku, a posebna se pozornost posvećuje tome da se djecu nauči kako učiti, kako uživati u procesu otkrivanja i kako se radovati novim znanjima i vještinama. Škola Adria trenutno upisuje zainteresiranu djecu i mlade u tri različita programa: u vrtićki program od 3. godine, u 1. razred osnovne škole te u 1. razred srednje škole.

I dok se u današnje vrijeme sa svih strana sve češće čuju progovori da učenici nerado idu u školu, da osjećaju svojevrsni strah od školskih obveza te da nisu motivirani i samostalni u radu, u ovoj se školi uči s osmjehom. Prioritet nema školsko zvono niti okvir od 45 minuta – naglasak se stavlja na pomno osmišljene aktivnosti učenika i njegov potencijal da konstruira znanje, na rad u timu, učenje kroz istraživanje te povezivanje različitih disciplina i predmeta.

U školi Adria uči se u okruženju koje potiče kreativnost i vjeru u vlastiti potencijal, s puno projektne i terenske nastave. Umjesto gomilanja činjenice i puke reprodukcije uči se kako učiti, kako razumijevati koncepte i nadograđivati ih, kako pronalaziti rješenja i kako kritički razmišljati, polazeći uvijek od ideje čovječnosti, poštovanja i brige za druge i zajednicu.

Također, učenici se usmjeravaju u skladu s vlastitim interesima i sposobnostima u pomno odabrana područja. Da je doista riječ o obrazovanju za budućnost može se zaključiti i iz stavljanja naglaska na umjetnički odgoj i STEM područje, ali iz snažnog isticanja globalne osviještenosti ove školske zajednice, koja humano i sa strašću pristupa globalnim idejama i izazovima.

Program škole Adria, između ostaloga, nastoji i prevladati razlike između različitih obrazovnih sustava diljem svijeta i tako olakšati obrazovanje djeci koja su prisiljena često mijenjati mjesto i zemlju stanovanja zbog međunarodne karijere svojih roditelja.

Bez obzira na razlike, obrazovni program škole Adria kompatibilan je s hrvatskim obrazovnim sustavom te je u bilo kojem trenutku moguće preseliti se u drugu školu ili po završetku upisati željeni studij. Nikako ne smijemo izgubiti iz vida da je IB diploma koja se izdaje na kraju srednjoškolskog obrazovanja jedna od najpoželjnijih diploma prilikom upisa na prestižna sveučilišta diljem svijeta.

Roditeljima bi posebno zanimljiva mogla biti i opcija prijevoza od kuće do škole ili vrtića, kao i činjenica da se učenicima nude brojne izvannastavne aktivnosti u školi i izvan nje te da učenici mlađe dobi sve svoje obveze izvršavaju za vrijeme boravka u školi, čime se jasno odvaja vrijeme za školske i izvanškolske obveze od vremena za obitelj i prijatelje. Usto, posebna se pozornost posvećuje odabiru zdravih i uravnoteženih namirnica koje se koriste za pripremu obroka u danu, ali i brizi za edukaciju roditelja i jačanju roditeljskih kompetencija kroz brojna formalna i neformalna događanja.

Osim engleskoga jezika u školi je moguće učiti još najmanje četiri druga jezika, a sve detalje možete provjeriti na službenoj stranici www.adria-school.hr.

 

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže