Povežite se s nama

Mozaik

Advent u Cresu ove godine donosi brojna iznenađenja

Objavljeno

naBogat program Adventa u Cresu, koji se održava u organizaciji Grada Cresa i TZG Cres, ove godine donosi brojne novitete zahvaljujući velikom odazivu creskih udruga, institucija, klubova, ugostitelja, pojedinaca i drugih koji će dati sve od sebe kako bi Advent u Cresu zasjao posebnim blagdanskim sjajem! Novost ovogodišnjeg Adventa je da će se uz glavni gradski trg prigodno urediti i dodatne lokacije s posebnim naglaskom na creske palače, a vrlo atraktivno bit će i Šetalište 20. travnja koje postaje centar adventskih događanja!

Advent u Cresu započet će u subotu 26. studenog u 19:00 h kada će gradonačelnik Marin Gregorović i fra Vitomir Glavaš na glavnom gradskom trgu zapaliti prvu adventsku svijeću.

Šetalište 20. travnja, kao centralna lokacija adventskih događanja, svaki će dan ponuditi prigodnu ugostiteljsku ponudu, a vikendima će ugostiti brojna događanja poput koncerata, radionica za najmlađe, kuhanja Božićnog brudeta u organizaciji ŠRD Parangal, te prigodnih programa DVD-a Cres, Zajednice Talijana Cres i drugih.

Iz bogatog programa tijekom prosinca izdvajamo koncerte Christmas Jazz Tria, Creskih glazbenika, zbora Vittorio Craglietto, klape Burin i drugih glazbenika, dok će poseban spektakl uslijediti 30. prosinca kada u Cres stiže popularna grupa Vatra.

Program Adventa u Cresu posebno će razveseliti najmlađe koji će sudjelovati u prigodnim radionicama i naučiti ukrašavati keksiće u sklopu Margaretine male škole slastica, izrađivati prigodne dekoracije od creske vune u sklopu Rutine tvornice čarolije te uživati u društvu sv. Nikole i Djeda Božićnjaka. Atraktivne radionice za djecu pripremili su i Creski muzej i Palača Moise.

Oni željni aktivnog Adventa moći će uživati u adventskom usponu na sv. Bartolomej 10. prosinca i adventskom treningu koji će se održati 16. prosinca. Oba događanja održavaju se u organizaciji SRK Samo pozitiva, dok će se u organizaciji ŠRD Parangal održati natjecanje u udičarenju za odrasle i djecu.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Adventa, DVD Cres i ove godine priprema zanimljiv program i vrlo atraktivno prigodno uređenje.

U subotu, 17. prosinca održat će se Adventska butega, na kojoj će se predstaviti lokalni proizvođači i ponuditi svim posjetiteljima originalne poklone za pod bor.

Posebno atraktivno događanje „Crescendo Elements“ održat će se 23. prosinca u Palači Moise. Crescendo Elements je multimedijalni kulturni program koji se sastoji od glazbenog koncerta Astrid Kuljanić i Mata Muntza, izložbe kostima od creske vune Vesne Jakić, izložbe fotografija kostima od creske vune na lokacijama Cresa i New Yorka fotografa Francesca Morettija te radionice filcanja vune u cvijet pod vodstvom Vesne Jakić.

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, održat će se tradicionalni Božićni koncert klape Teha i gostiju u crkvi sv. Marije Velike.

U petak, 30. prosinca u Cresu će povodom Dana Grada Cresa, nastupiti popularna grupa Vatra koja će dodatno zagrijati atmosferu u gradu, dok će tradicionalni ispraćaj Stare godine u podne zaokružiti bogat program događanja kojim će Cresanke i Cresani te svi njihovi gosti zaključiti 2022. godinu.

Atraktivni prigodni programi održavat će se i u creskim ugostiteljskim objektima.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.11.2023.
Ovim putem obavještavamo korisnike kako prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. do dana 29. studenoga 2023. godine iznimno radi do 13:00 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti putem internet bankarstva ili RCC portala ovisno koju kategoriju mjesečne parkirne karte korisnici produljuju.

Fiuman Plus

Društvene mreže