Povežite se s nama

Mozaik

Advent u Opatiji za vikend donosi trening s Mlinarićem, druženje s Djedicom i pregršt dobre zabave

Objavljeno

na

Foto: Petar Kurschner

Trening uz proslavljenog hrvatskog trenera i vrhunskog motivatora Marija Mlinarića, predstavljanje autohtonih proizvoda malih gospodarstava uključenih u Feel & Taste projekt te povratak Djeda Mraza u njegovu već tradicionalnu zimsku rezidenciju na Učki obilježit će dolazeći vikend Naljepšeg Adventa uz more. Naravno, druženje uz zimske gastronomske specijalitete i glazbu u odličnoj atmosferi nastavlja se i na tri dobro poznate adventske lokacije – mrkatu, Ljetnoj pozornici s velikim klizalištem te u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Parku sv. Jakova, atraktivno uređenom „srcu“ ovogodišnjeg Adventa u Opatiji.

Nakon prošlotjednog Festivala čokolade, koji privukao rekordan broj izlagača, ali i posjetitelja, centar Gervais i ovog će vikenda biti važno mjesto opatijskog adventskog programa. Sutra, u petak 13. prosinca, u 13 sati počinje finalna prezentacija turističkog proizvoda Feel & Taste, kao vrhunac višegodišnjeg europskog projekta prekogranične suradnje Opatijske i Portoroške rivijere. U centru Gervais svoje će vrhunske proizvode poput maslinova ulja, vina, sira, čajeva od autohtonih biljaka i meda predstaviti mali proizvođači uključeni u ovaj projekt čiji je cilj bio kvalitetnija turistička valorizacija Voloskog i zaleđa Opatije. 

U isto vrijeme, u obližnjem hotelu Milenij zasvirat će „14 strings“, a od 16 do 19 sati djeca će moći izabrati između dva odlična načina za ugodno provedeno vrijeme: druženje s animatorima u Kućici vilenjaka i Orašara u Šporeru uz kreativnu radionicu „Moja pšenica“ i Mini disco ili s Djedom Mrazom u njegovoj kućici na prijevoju Poklon gdje počinje Božićna bajka u Parku prirode Učka. 

Pregršt izbora imat će i oni nešto stariji, posebice ako vole dobru glazbu i komediju. Od 18 sati počet će nastup grupe „The Answer“ u hotelu Continental, u 19 sati Trija Pokle na Ljetnoj pozornici, a od 20 sati stand-up show najpoznatijeg hrvatskog komičara Ivana Šarića u centru Gervais te koncert grupe „Love Runners“ ispred Šporera gdje sve posjetitelje čeka i prigodna gastronomska ponuda.

Subotnje jutro donijet će sportski predah u blagdanskom uživanju te sve zainteresirane povesti na božićnu šetnju s Marijom Mlinarićem kojem će se pridružiti i sudionici ranijih sezona showa „Život na vagi“. Nakon okupljanja ispred Šporera u 10 sati, poznati će trener sve „adventske rekreativce“ povesti rutom do Amerikanskih vrtova te šetalištem Carmen Sylva do Pobri, nakon čega će se spustiti do Voloskog i vratiti u Opatiju lungomarem. 

Dok se roditelji rekreairaju, mališani će se moći zabavljati u Šporeru jer od 10 do 19 sati trajat će animacija za djecu s temom „Tvornica igračaka“. Od podneva kreću i glazbeni programi – u 12 sati pred Šporerom zasvirat će Ivan i Damir Komnenović, a u 13 sati u hotelu Milenij grupa „Exotic Pop“. Božićna bajka u Parku prirode Učka u subotu će potrajati nešto duže te dati malim i velikim fanovima simpatičnog djedice što nosi darove priliku da se s njime podruže od 13 do 19 sati na Poklonu. 

Ispored Šporera, za blagdansko raspoloženje brinut će se DJ Dog koji će od 16 sati „zavrtiti“ svoj glazbeni miks nazvan „Pismo Djedu Mrazu“, a u 16.30 sati prigodnim nastupom predstavit će se Dječji zbor Lovranske i draške črešnjice. U 17 sati počet će plesna predstava „Groznica božićne večeri“ u Šporeru, a u 18 sati u hotelu Continental zasvirat će „Sunny Side“. Ljubitelji operne i klasične glazbe užvat će uz nastup sopranistice Antonele Malis u hotelu Milenij od 19 sati, a u isto vrijeme za zabavu oko klizališta na Ljentoj pozornici pobrinut će se „Koko Nut“. 

Razigranu subotnju večer i povod svima okupljenima oko blagdanskih kućica ispred Šporera da prosinačku hladnoću rastjeraju plesom pružit će izvrsni The Janitors od 20 sati, a u isto vrijeme centar Gervais nasmijat će Ivan Šarić. Nakon 22 sata, zabava se seli „u podzemlje“ jer u klubu Gervais tada kreće predbožićni DJ party. Ove subote ispred opatijske tržnice od 19 sati održava se i party “100% domaće”, a za zabavu je zadužen DJ Vedran.

I nedjelja će biti u znaku Djeda Mraza i njegovih malih pomoćnika. Od 10 do 19 sati trajat će animacija za djecu u Šporeru s temom „Tvornica igračaka“, a od 11 sati u restoranu  Veranda hotela Gardenija održat će se doručak s Djedom Mrazom. U isto vrijeme, u centru Gervais, glavnu ulogu preuzet će Djedovi vjerni suputnici u predstavi za djecu „Kako je vilenjak spasio Božić“. Nakon predstave i doručka, nastavak druženja s Djedom Mrazom i njegovom „ekipom“ nastavit će se na Poklonu gdje će od 13 do 19 sati trajati Božićna bajka u Parku prirode Učka.

Nedjelja će biti bogata i glazbom – od 12 sati ispred Šporera će zasvirati Ivan i Damir Komnenović, a od 13 u hotelu Milenij „Coffee Shop Acoustic“. U večernjim satima, blagdansku atmosferu ispred Šporera stvorit će grupa „Mind Spot“ čiji nastup kreće od 17 sati, a vrhunsku glazbenu podlogu za „odjavu“ još jednog zabavnog adventskog vikenda od 19 do 23 sata „složit“ će DJ Šajeta. 

Podsjetimo, tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji je besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram