Povežite se s nama

Vijesti

AI nije prijetnja, već saveznik: Održan je prvi CroAI Meetup u Rijeci

Objavljeno

na
Prošloga tjedna, CroAI (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju), je u suradnji s tvrtkom Intellias, organizirala prvi CroAI Meetup u Rijeci. U prostoru prepunog Bačva puba razgovaralo se o umjetnoj inteligenciji iz različitih perspektiva, njezinim izazovima, ali i iznimnim potencijalima te kako te potencijale praktično  iskoristiti unutar svoga poslovanja, navodi se u priopćenju.

Svoj pregled situacije podijelili su Andrija Čolak, serijski poduzetnik, osnivač franšize Surf’n’Fries i Čolak Franchise Consulting Group, Hana Rizvić, voditeljica AI-a u Intelliasu, Jonatan Lerga, prodekan za nastavu na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i voditelj Centra za AI i cybersecurity na Sveučilištu u Rijeci, i Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost u riječkoj farmaceutskoj tvrtki JGL.

Panel je otvoren zajedničkim stavom panelista kako su vremena u kojima se nalazimo izrazito uzbudljiva, s puno mogućnosti. Magnitudu promjena koje AI tehnologije unose u sve profesije, ali i svakodnevni život, usporedili su s pojavom interneta prije tridesetak godina, naglašavajući kako je AI integralni dio napretka u svakoj profesiji. Dapače, istaknuli su kako ovo nije tema i doba inženjera, već ne-inženjera koji znaju kako implementirati tehnologiju u svoje područje i profesiju.

Volarević je istaknuo kako ćemo istražujući o AI-u, neminovno pronaći puno načina da ju implementiramo u svoje poslovanje i profitiramo od toga, jer je mogućnosti bezbroj. Istovremeno, Rizvić je naglasila kako ljudima može biti preplavljujuće nositi se toliko inovacija na tjednom nivou, ali zato je izvrsno uključiti se u različite communityje koji su zainteresirani za temu AI-a, gdje ljudi dijele svoja znanja i iskustva. Jedan od takvih, kao što je spomenuto na panelu, je i CroAI WhatsApp Community – prvi hrvatski javni AI community u Hrvatskoj (pridružiti se možete ovdje.)

Lerga je istaknuo kako je ključno da djecu učimo o tome kako tehnologija funkcionira i dao širi pregled riječke regije i njezinih napora i uspjeha u razvoju i implementaciji AI rješenja. Čolak se nadovezao kako AI tehnologije nisu prijetnja nego saveznik, poslovno, ali i u kontekstu osobnog života i odgoja novih generacija. 

Panelisti i organizatori su zaključili kako biznis, pharma, akademija i tech svijet imaju puno toga zajedničkog, ali i da je Rijeka izvrstan domaćin! 

“Ovo je početak riječnih projekata CroAI-a. Svakako planiramo nastaviti s inicijativama u Rijeci, i jako se veselimo vratiti se!”, zaključila je Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže