Povežite se s nama

Sport

AK Kvarner dobio velika pojačanja, stigli su im dugoprugaši Antun Rudolf Pavelić i Goran Grdenić

Objavljeno

na


Nova godina za atletski klub Kvarner nije mogla bolje početi! Tijekom prijelaznog roka dobro su poslovali i u Kvarner doveli tri velika pojačanja. Riječ je o dugoprugašima Antunu Rudolfu Paveliću i Goranu Grdeniću te o osvajačici zlatne medalje u bacanju koplja na Olimpijadi gluhih 2017. godine Lauri Štefanac. Lauru će predstaviti idući tjedan kada će sa Sarom Kolak doći u Rijeku na pripreme, dok su Goran i Antun Rudolf upoznali grupu svojeg novog trenera Zorana Žilića na pripremama u Poreču.

Antun Rudolf Pavelić i Goran Grdenić odlični su atletičari, specijalizirani za duge pruge, polumaraton i maraton, ali i mladi ljudi uspješni u obrazovanju, koji bi svakom mladom sportašu trebali biti najbolji primjer da sport i uspješno izvršavanje školskih obaveza itekako mogu ići ruku pod ruku. Antun Rudolf je student šeste godine medicinskog fakulteta u Zagrebu, višestruki prvak Hrvatske na dugim prugama, koji je imao prilike i sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu, Goran je pak asistent na Zavodu za visoki napon i energetiku na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo u Zagrebu, uspješan na dugim prugama i brojnim cestovnim utrkama. Obojica itekako dobro poznaju Zorana Žilića s kojim su sudjelovali na brojnim utrkama, a za njega imaju samo riječi hvale te ne skrivaju da je on jedan od razloga njihovog prelaska iz Agrama u Kvarner.

– Dojmovi su zasad i više nego dobri, trenera znamo od prije, dobro se razumijemo i s njim nam je odlično raditi. Grupa mlađih atletičara koji su s nama u Poreču je također jako dobra, dečki su voljni raditi, a to je jako pozitivna stvar, rekao je Antun Rudolf Pavelić, koji će muškoj ekipi biti od velike pomoći na ekipnim i kros natjecanjima. Kao, uostalom, i Goran Grdenić, dobro poznati hrvatski maratonac.

– Došao sam u Kvarner pomoći ekipi u osvajanju naslova na državnim prvenstvima, a nadam se i da ću biti prvak barem u jednoj od dugoprugaških disciplina. Najvažniji cilj mi je poboljšati vrijeme u maratonu od 2:26 sati i upisati se u top 10 najboljih rezultata svih vremena u Hrvatskoj. Kvarner je dobro posložen klub, tu su trener Žilić kojega dobro poznajemo i s kojim se dobro razumijemo, kao i direktorica Iva Florjančič s kojom smo odmah našli zajednički jezik. Sve su to razlozi zbog kojih smo došli u Kvarner. I nismo pogriješili, rekao je Goran Grdenić, koji ima poruku za sve one koji se bave trčanjem na dugim prugama.

– Glava tu ima veliku ulogu, a kada si postaviš jasne i realne ciljeve sve je puno lakše. Čak i izgurati teške dane. Dakle, bitno je imati cilj i raditi na njegovom ostvarenju. I pritom ostati u realnim okvirima. Nije tajna da sam prije dolaska u Kvarner za cilj imao pokušati istrčati normu u maratonu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ali nakon što su norme dosta pojačane, moj cilj više jednostavno nije realan. I zato sam se morao okrenuti novim izazovima, a to je pomoći svojem novom klubu na ekipnim prvenstvima.

Antun Rudolf Pavelić u Hrvatsku je stigao iz Kanade, uspješno privodi kraju studij medicine, a želja mu je upisati specijalizaciju iz neurologije u Beču gdje mu živi zaručnica Iva.

– Nije uvijek lako uskladiti obaveze na fakultetu i treninge, ali uz dobru organizaciju i jasno postavljene ciljeve sve se može. Na početku studija bilo je malo teže, pogotovo na drugoj i trećoj godini, znalo se dogoditi da dođem na trening, a glava mi ne da mira i samo razmišljam koliko imam za učiti. Ali, sada je puno lakše. Na trećoj godini studija dobio sam rektorovu nagradu, to je još jedan dokaz da se može uskladiti školovanje i sportske obaveze. Volio bih kada bih bio primjer mlađim generacijama, ne samo atletičarima, već svima mladima koji se bave sportom, da i oni prepoznaju da je moguće biti uspješan na više polja uz dobar rad i organizaciju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram