Povežite se s nama

Mozaik

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci predstavlja prvu virtualnu izložbu studentskih umjetničkih radova

Objavljeno

na
Umjetnička galerija APURI posvećena je obrazovanju studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, te djeluje i kao akademsko-umjetnički most prema lokalnoj zajednici i šire. U skladu s njezinom misijom pokrenuli smo digitalnu online izložbu i YouTube kanal APURI kako bismo nastavili s prikazom umjetničkih djela studenata kroz ovu pandemiju i postavili nove temelje za buduću prepoznatljivost i vidljivost umjetničko-znanstvene produkcije Akademije.

Za jedinu Akademiju primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj ova  je godina značajna i jer slavi  15 godina od svojeg osnutka. Najavljena izložba jedan je u nizu događanja kojim će se obilježiti ova važna obljetnica.

Digitalna fotogalerija online izložbe, Instagram Akademije, YouTube kanal APURI i YouTube kanal  Centra za inovativne medije APURI posvećeni su studentima i nastavnicima koji su se iznenada našli odsječeni od svojih radnih prostora, ali su otkrili nove, raznovrsne načine pristupa umjetničkom i obrazovnom radu, prihvačajući tehnologiju kao način na koji mogu podijelili svoju kreativnu perspektivu s javnosti.

U nekoliko mjeseci, otkako je koronavirus ušetao u našu zemlju svjedočili smo naglom zatvranju kulturnih i obrazovnih institucija, ali i velikom angažmanu djelatnika muzeja, galerija i obrazovnih institucija da svoje funduse, obrazovne kapacitete i aktualne postave izložbi predstave putem različitih internetskih platformi.

Studenti, nastavnici i asistenti APURI su poput mnogih inovativnih umjetnika i kulturnih djelatnika, korištenjem suvremene tehnologije, stvorili različite virtualne kanale čiji je cilj promocija rada studenata te kreiranje  prostora za nove mogućnosti povezivanja sa širom publikom.

Posebna zahvala ide: izv.prof.art Ingeborg Fulepp i studentu Marku Mrvošu na inicijativi i radu na pokretanju Youtube kanala APURI, višem umj. suradniku Elvisu Krstuloviću na programiranju izložbe za mrežne stranice te asistentima (Radoš, Bajcer, Vranjić, Matić, Kutleša, Kunić, Banko, Barković, Lekić, Licul, Podobnik) na njihovoj snalažljivosti i predanosti da na jedinstven način, putem online izložbe približe studentski umjetnički rad javnosti.

Hvala nastavnicima i svima ostalima koji su doprinijeli razvoju novih načina dijeljenja kreativnih ideja i umjetničkih djela koristeći niz mrežnih platformi i digitalnih izvora.

Čestitamo našim studentima na njihovom napornom radu, pozitivnom stavu, kreativnosti i fleksibilnosti koju su pokazali u ovo nepredvidivo doba, čime su postali uzor i svima nama, poručuju iz APURI-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram