Povežite se s nama


Koalicija predvođena Živim zidom dobila je novo pojačanje. Nakon Ivana Lovrinovića i njegove novoosnovane stranke Pokrenimo Hrvatsku te udruge “Franak” odnosno stranke Uvijek frankeri, tzv. antirežimskoj koaliciji pridružila se i Akcija mladih.

Koalicijskim sporazumom uređeno je da će kandidati Akcije mladih biti na listama u svim izbornim jedinicama, osim na listama za dijasporu gdje će nastupati samostalno. Također, uređeno je da će nositelj liste u 9. izbornoj jedinici koja obuhvaća Ličko – senjsku, Zadarsku, Šibensko – kninsku i dio Splitsko – dalmatinske županije biti zadarski gradski vijećnik Ante Rubeša. 

“Do koalicije je došlo zbog suštinske sličnosti sa Živim zidom. Dijelimo stav da je osovina HDZ – SDP pogubna za Hrvatsku. Osim toga temeljni ciljevi naših programa su obračun sa sveprisutnom korupcijom, reforma pravosuđa, zaustavljanje odljeva mozgova i emigracije mladih, povećanje zapošljavanja i mnogi drugi. Postoje neznatne razlike u sferi monetarne reforme, no ono što valja naglasiti je da je Živi zid jedina nekompromitirana stranka u hrvatskoj politici. Osim nas, naravno”, komentirao je za naš portal predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša.

Dodao je kako očekuju dobra izborni rezultat u osmoj izbornoj jedinici u kojoj će biračima predstaviti tri svoja kandidata: Maria Alempijevića, Bojana Simoniča i Andreja Briščika. “Nadamo se da ćemo poboljšati rezultate s prošlogodišnjih izbora i da će naše biračko tijelo nagraditi našu principijelnost”, rekao je Rubeša.

Neslužbeno doznajemo kako će zajedničku listu nositi mladi ekonomist Marin Škibola iz Živog zida, dok će treći biti Mario Alempijević iz Akcije mladih. Liste će biti službeno predstavljene u petak.