Povežite se s nama

Vijesti

Akcija mladih: Seksizam, laži i video trake Gradskog vijeća Grada Rijeke

Objavljeno

na
Akcija mladih još jednom odlučila je reagirati na aktualnu situaciju u Gradskom vijeću Grada Rijeke, odnosno svrnuti se na priopćenje predsjednika Andreja Poropata.

Reagiranje Akcije mladih prenosimo u cijelosti:

“Kolega predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat je, kako su mu napisali u priopćenju, morao reagirati na prozivku Akcije mladih što je napravio lakrdiju od gradskog vijeća.

Zanimljivo, nije našao potrebu reagirati na Obersnelovo divljaštvo kojem smo svjedočili na jučerašnjoj sjednici, divljaštvo i nekulturu koju mi vijećnici moramo trpjeti iz sjednice u sjednicu, divljaštvu koje je konačno i riječka javnost imala prilike vidjeti zahvaljujući snimci objavljenoj na portalu Fiuman.hr, budući da se od njegovog dolaska snimke na službenim stranicama grada cenzuriraju, a mikrofoni gase kako ne bi slučajno ostali zapisi divljanja njegovog političkog sponzora.

Mi vijećnici smo već navikli da nas se zove idiotima, kretenima, luđacima i budalama, a jučer je i javnost putem snimke imala priliku vidjeti da Obersnelu nije strano niti nasrtanje i dijeljenje seksističkih komentara vijećnicama.

Ne, Poropat nije uvidio potrebu da reagira na takvo ponašanje, ali je imao potrebu reagirati na bilo koji tekst koji se referira na, samo još jednu u nizu sramotnih epizoda riječke politike pod njegovom dirigentskom palicom.

Također, kolega Poropat, unatoč zdravim i otvorenim očima riječke javnosti ima drskosti da izjavi kako prema svima postupa jednako. Pa tako je vijećnik Hrvoje Burić za dobacivanje dobio progon s čak dvije sjednice bez prava glasa, a Obersnel za svoje divljanje i cjelodnevno ometanje vijeća svojim upadicama i uvredama dobije “Gradonačelniče molim Vas”. I tako nebrojeno puta.

Nije mu problematično što na njegovim sjednicama Obersnelovo vrijeđanje vijećnika krene u 9.30 i ne staje do tri ujutro. To mu nije problematično i na to nema potrebu reagirati, već ima potrebu zloupotrebljavati institut predsjednika vijeća kako bi slao priopćenja i opravdavao svoju apsolutnu nekorektnost prema oporbi. Tako predstavlja cijelo vijeće na čije čelo je došao upravo tom tipičnom rečenicom “Gradonačelniče molim Vas”.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram