Povežite se s nama

Vijesti

Akcija mladih: Tražimo trenutačnu i neopozivu ostavku Emine Višnić

Objavljeno

na

Emina Višnić


Gradski vijećnik Akcije mladih u Gradu Rijeci Vedran Vivoda i Županijski vijećnik Akcije mladih u PGŽ Bojan Kurelić u četvrtak su održali konferenciju za medije na temu aktualnog stanja u gradskoj tvrtki Rijeka 2020 koja radi na realizaciji projekta Europska prijestolnice kulture.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zbog nepravilnosti u provođenju procesa javne nabave koje su između ostalog rezultirale kaznenim prijavama protiv članova povjerenstva za javnu nabavu tvrtke EPK 2020 Akcija mladih traži trenutačnu i neopozivu ostavku direktorice tvrtke EPK 2020 Emine Višnić.

Isto tako tražimo da se daljnjom istragom utvrdi da li su postojali pritisci ili savjeti nadređenih osoba članovima povjerenstva da se na natječaju odabere određena tvrtka i ako postoje indicije za isto tražimo ostavku pročelnika za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara i gradonačelnika Vojka Obersnela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu tvrtke EPK 2020 tražimo da se odmah pokrene nezavisna revizija kompletnog poslovanja te tvrtke i projekta Europska prijestolnica kulture Rijeka 2020.

Već jako dugo određene strukture se kroz riječku kulturu vrlo neodgovorno i protuzakonito igraju s javnim sredstvima koje su im na raspolaganju. Podsjetit ćemo samo da je Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc jedina ustanova u Republici Hrvatskoj koja je dobila negativan nalaz Ureda državne revizije, a posljedice tog nalaza revizije su kazneni procesi protiv bivše intendantice HNK Ivan pl. Zajc, ravnatelja riječke Opere u vrijeme kad su kažnjiva djela počinjena i voditeljice računovodstva tog kazališta. Podsjetit ćemo također na netransparentnu organizaciju Festivala Republika iza kojeg se do današnjeg dana vuču određeni repovi, a sada imamo fijasko najvećeg kulturnog projekta koji je trebao promijeniti naš grad a koji je kulminirao kaznenim prijavama protiv djelatnika EPK. Cijelo to vrijeme prvi čovjek riječke kulture je pročelnik Ivan Šarar, a gradonačelnik je Vojko Obersnel.

Ova kaznena prijava baca ljagu ne samo na cijeli projekt EPK nego i na naš grad u cijelosti kako na nacionalnom, tako i na europskom nivou i bez obzira na rezultate istrage ostavka pročelnika za kulturu bi u ovom trenutku bila minimalni moralni čin. Ostavku gradonačelnika Vojka Obersnela bez obzira na rezultate istrage ne očekujemo jer on ionako za ništa u ovom gradu nije odgovoran. Tako barem svaki puta on kaže, a nadamo se da njegova kandidatura za Hrvatski sabor nije motivirana saborskim imunitetom jer vjerujemo da je i sam gradonačelnik svjestan da saborski imunitet od kaznenog progona nije zaštitio nikoga pa neće ni njega”, poručuju članovi Akcije mladih.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram