Povežite se s nama
Od 26. travnja ove godine mreža Gradske knjižnice Rijeka jača je za početak rada Ogranka Trsat. Bio je to vrlo značajan trenutak za Knjižnicu i građane jer godinama na istočnoj strani grada nije postojala prava knjižnična usluga. Ogranak sada djeluje u moderno uređenom prostoru u prizemlju Dvorane mladosti na adresi Trg Viktora Bubnja 1, a upravo je to bilo mjesto u kojem je osamdesetih godina bio smješten Omladinski klub “Dva boda”.

S obzirom na nostalgična sjećanja mnogih korisnika koji su pri posjeti knjižnici oživjeli svoje uspomene na zabavu u pomalo zaboravljenom klubu, Gradska knjižnica Rijeka odlučila je otpuhnuti prašinu sa starih fotografija, plakata, članskih iskaznica, kolektivnih i individualnih sjećanja te je pokrenuta akcija prikupljanja svih elemenata koji imaju veze s “Dva boda”, a na sudjelovanje u kojoj su pozvani svi građani.

Fotografije i ostale promo materijale kluba, disco i rock slušaonica, mode, frizura, plesa, pjesničkih večeri, poljubaca, zagrljaja u „Dva boda“ mogu se dostaviti:

–  slanjem na mail programi@gkri.hr ili porukom na facebook stranicu Gradske knjižnice Rijeka: skenirane fotografije

– osobno u Ogranak Trsat, gdje će knjižničarke izvršiti digitalizaciju fotografija

Građani koji su sačuvali člansku iskaznicu koja je omogućavala ulaz „Dva boda“ bit će nagrađeni jednogodišnjim besplatnim članstvom u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Akcija traje do 5. 10. 2016., a prikupljeni materijali bit će iskorišteni za prigodnu izložbu i uređenje prostora.