Povežite se s nama


Posada američkog broda “Mount Whitney”, koji se trenutno nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac, svoj šestomjesečni boravak u Rijeci odlučila je iskoristiti na društveno koristan način te se uključiti u niz volonterskih akcija usmjerenih ka lokalnoj zajednici. Tako su pomogli u uređenju Osnovne škole Nikole Tesla i dječjeg vrtića Krnjevo.

Kako je kazao Matthew Sean Corson, pomaganje lokalnim zajednicama  u čijem okruženju borave redoviti je dio programa mornarice, čime se ujedno pridonosi stvaranju pozitivne slike o američkoj mornarici u javnosti.

“Nadam se da ćemo olakšati život djece i lokalne zajednice Krnjeva, zajedno s kojom sudjelujemo u uređenju vrtića, čime želimo djeci koja pohađaju ovaj vrtić život učiniti boljim,” kazao je prilikom radova na uređenju vrtića Krnjevo član posade američkog broda “Mount Whitney”.

Dječji vrtić Rijeka je u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke odabrao upravo vrtić Krnjevo, u kojem je posada američkog broda obojila prostoriju u kojoj borave djeca s poteškoćama u razvoju te ogradu koja omeđuje veliko vrtićko dvorište. Osim što su uredili vrtićki prostor, članovi posade su u dio radova uključili i djecu, time ih posebno razveselivši.

U ime djelatnika Dječjeg vrtića Rijeka ravnateljica Davorka Guštin zahvalila se posadi američkog broda, istaknuvši kako oduševljava njihova spremnost da svojim radom aktivno doprinesu razvoju zemlje u kojoj kratkotrajno borave. Dragocjenu pomoć američke posade Guštin je ujedno iskoristila kako bi uputila poziv roditeljima, ali i svim ostalim članovima društva, da svojim volonterskim doprinosom uljepšaju život djece u našem gradu.

Grad Rijeka