Povežite se s nama

Izbori

Anketa Nove TV: HDZ-u najviše saborskih mandata u 7. izbornoj jedinici

Objavljeno

na
Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić predstavio je drugi dio najrelevantnijeg predizbornog istraživanja – ovog puta za sedmu i osmu izbornu jedinicu.

Sedma izborna jedinica se proteže na čak pet županija: cijelu Karlovačku i Ličko-senjsku te dijelove Zadarske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije. Tako se nakon prekrajanja izbornoj jedinici u ovoj, apsolutno najvećoj, nalaze istovremeno Petrinja, Matulji i Obrovac.

Prednost u njoj ostvaruje HDZ čiju koaliciju podržava 32,7 posto ispitanih. Na drugom je mjestu SDP-ova koalicija koju podržava 21,2 posto, treći je Domovinski pokret s partnerima i 11,2 posto podrške, četvrta koalicija Mosta i partnera koja je ravno na pet posto, odnosno izbornom pragu.

Tik ispod praga ostaje platforma Možemo! koja je na 4,7 posto podrške te Reformisti, koji i ovdje idu mimo SDP-a i uživaju 4,3 posto podrške. Svi ostali ostvaruju pojedinačno manje od 2,5 posto podrške, a visok postotak neodlučnih vidimo i ovdje – 12,2 posto.

Prema istraživanju bi HDZ s partnerima dobio 7, Rijeke pravde 4, Domovinski pokret s partnerima dva, a Mostova koalicija 1 mandat. I ovdje ne nedostaje graničnih mandata, a vidimo da su prelasku praga jako blizu Možemo! i Reformisti tako da mogu uzeti po jedan mandat na štetu jednog mandata HDZ-a, DP-a ili Mosta, odnosno njihovih koalicija.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže