Povežite se s nama

Vijesti

Anketa otkriva kako će na predsjedničkim izborima glasati Istra i Kvarner

Objavljeno

na
Rezultati istraživanja po regijama, koje objavljuje danas RTL, pokazuju da je aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović vodeća u Dalmaciji i Središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj, kandidat SDP-a Zoran Milanović u zagrebačkog regiji, Sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Istri i Primorju, a Miroslav Škoro u Slavoniji.

U Istri i Hrvatskom Primorju situacija između dva vodeća kandidata je potpuno suprotna od potpore koju dobivaju u Dalmaciji. 38,5 posto ispitanika iz Istarske i Primorsko-goranske županije podržava Zorana Milanovića, dok je na drugom mjestu Kolinda Grabar-Kitarović s 12,9 posto potpore.

Treći je nezavisni kandidat Miroslav Škoro s 10,4 posto. Iznenađujuće, na četvrtom mjestu je Dalija Orešković s 8,6 posto, dok Mislav Kolakušić ima 7,8 posto. Dario Juričan u Istri i Primorju ima potporu 6,7 posto, a HSLS-ov Dejan Kovač 3,4 posto. Uz podosta različite rezultate od ostatka Hrvatske, u Istri i Primorju je još uvijek velik broj neodlučnih birača, njih čak 10,4 posto, otkriva RTL.

Napomena: Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 5. do 9. prosinca 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku za rezultate za cijelu Hrvatsku od 1300 punoljetna građana Republike Hrvatske. Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95%

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram