Povežite se s nama

Vijesti

Armada bakljadom na Delti i mostu iznad Rječine odala počast Vukovaru

Objavljeno

na


29 baklji gorjelo je u večernjim satima 17. studenog u rukama članova Kluba navijača “Armada” kod Mosta hrvatskih branitelja u znak sjećanja na 29. godišnjicu sjećanja na žrtve Vukovara. U skladu s poštivanjem nužnih epidemioloških mjera vezanih uz prevenciju širenja koronavirusa, ovogodišnji “Vukovar u Rijeci” održan je bez tradicionalnog mimohoda i tribine, ali ipak dostojanstveno i s posebnim pijetetom Riječani su i ove godine odali počast herojskom gradu i spontano polagali upaljene svijeće na navedenom mostu u centru grada, pored spomen ploče poginulim herojima Domovinskog rata, kao i pored murala Vukovar i duž cijele Vukovarske ulice, a to su činili i narednog dana.

Bakljada je također organizirana i na mostu iznad Rječine uz transparent “Vječan ko narod ponosno stoji – Vukovar”, a sve je ovjekovječeno uz pomoć drona.

Ovim povodom u utorak 17. studenog služena je misa zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje i civile u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i predvodio ju je prvostolni dekan i župnik ove najstarije riječke župne crkve mons. Sanjin Francetić.

Naglasio je da bismo trebali biti svjesni veličine žrtve koja je podnesena u Domovinskom ratu. Nije riječ samo o žrtvama u Vukovaru, Škabrnji, Saborskom, nego u cijelom Domovinskom ratu, kazao je mons. Francetić. “Puno smo toga izgubili i puno smo toga dali. Zato mi, koji danas živimo u sigurnosti, u slobodi, zahvalni smo braniteljima, onima koji su dali najviše – svoje živote, ali i onima koji su, Bogu hvala, tu sada s nama.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram