Povežite se s nama

Vijesti

Armada: Navijači su za Banovinu prikupili 553.356 kuna, evo na što je novac potrošen

Objavljeno

na

Arhiva

Godinu dana nakon strašnog i razornog potresa koji je pogodio Banovinu klub navijača Armada Rijeka objavio je rezultate svoje velike humanitarne akcije koju su pokrenuli sredinom siječnja kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

U akciji “Hrvatski navijači na Banovinu” sudjelovale su brojne navijačke skupine…

“Iz zahvalnosti i poštovanja prema svim donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja pomoći za stradale u potresima na Banovini, nakon što je ovih dana potrošena i zadnja kuna s objavljenog računa zajedničke akcije hrvatskih navijača, osjećamo obvezu objaviti izvještaj naših aktivnosti.

11. siječnja 2021. godine u javnost je pušten proglas o zajedničkoj akciji hrvatskih navijača te račun našeg prijatelja Damira Markuša Kutine. Sav prikupljeni novac potrošen je isključivo na izgradnju prije svega montažnih kućica stanovnicima s područja Banovine, za koje se našim neposrednim kontaktom na terenu zaključilo da im je pomoć najpotrebnija. Isto tako, osim za montažne kućice, kupovan je građevinski materijal za obnove krovova i unutrašnjosti obiteljskih kuća, sanaciju objekata za životinje i poljoprivredu, kao i humanitarnih udruga. Također, važno je naglasiti da su tijekom višemjesečne izgradnje konstrukcija montažnih kućica i prijevoza materijala hrvatski navijači isključivo volontirali te za navedeni rad nisu uzeli niti kune naknade, dok smo za određeni dio poslova angažirali i platili tvrtke, primjerice za unutarnje radove, provođenje instalacija, sanitarni čvor, izradu fasade, montažu klime i sl., kako bi kućicu u korištenje predali potpuno sigurnu i sa svim potrebnim sadržajem.

Nadalje, želimo napomenuti da je osim novčanih uplata od početka naše humanitarne akcije na adrese naših skladišta u Sisku i na Borongaju pristigla velika količina građevinskog materijala, alata, zaštitne opreme, grijalica i agregata. Sve navedene donacije dalje su svakodnevno distribuirane po cijeloj Banovini te su za svaku dostavu evidentirani podaci (adresa, primatelj i materijal). Preostali iznos od donacija odlučili smo iskoristiti kupnjom prigodnih bonova u trgovinama s građevinskim materijalom kako bi ih podijelili onima najugroženijima u zajedničkoj akciji navijača godinu dana nakon velikog potresa.

HR46 2407 0003 1058 39121 ukupno zaprimljeno 553.356,42 kn (Zajednička humanitarna akcija hrvatskih navijačkih skupina)
Broj montažnih kućica izgrađen na području Siska i Banovine: 23
Broj ostalih kućanstava kojima je doniran građevinski materijal: preko 700
Građevinski materijal: 430.607,45 kn
Tvrtke za završne radove: 123.592,72 kn
Prijevoz i najam teretnih vozila: 41.387,50 kn
Gorivo: 36.643,69 kn
Smještaj volontera: 570,00 kn
Reprezentativni troškovi: 318 kn
Bonovi za kupnju materijala: 41.073,02 kn
Naknada banke 103,72 kn

Specifikacija materijala za izgradnju kućice, računi, i detaljni podaci o donacijama su pohranjeni i dostupni na upit.
Količina doniranog građevinskog materijala i novčanih uplata dovoljno govore u prilog tome koliko je povjerenje hrvatskih građana bilo prema navijačima u ova krizna vremena te stoga još jednom hvala svima koji su pomogli kad je bilo najteže”, poručili su iz Armade.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže