Povežite se s nama

Sport

Armada proslavila 37. rođendan pyro showom na Grobniku i ponoćnim vatrometom u Rijeci

Objavljeno

na


Snaga kluba, srce grada. Navijači, Armada! I tako već punih 37 godina traje priča koja svakom novom godinom ispisuje još ljepše stranice. Nešto što je dugo tinjalo, što se sporadično događalo još tamo od 1950. godine, kada su navijači Rijeke (tada Kvarnera) prvi puta organizirano otišli na gostovanje u Ljubljanu, dobilo je formalnu notu na polufinalu Kupa 1987. godine. Priča o navijačkoj skupini nazvanoj po slavnoj španjolskoj floti Armadi krenula je prije 37 godina s terase robne kuće RI gdje su 32 mladića, navijača Rijeke, isplanirala odlazak na utakmicu u Podgoricu gdje su prvi puta istaknuli ime Armada. Nisu ostali na toj Podgorici, do danas su prateći Rijeku prošli Europu od Harkiva na istoku, do Torshavna na sjeveru, Nikozije na jugu i Viga na zapadu.

Iako vjerojatno tada nisu ni slutili koliko je to bio značajan korak za početak navijačkog pokreta u Rijeci, Armada je izrasla u brend koji je prepoznat i van granica Hrvatske. Prebrodili su teška ratna vremena, tuge i razočaranja, izdržali mnoge nevere… I svih tih godina jačali snagu identiteta kojeg nose u sebi. Dočekali su borbu za trofeje, europske utakmice, velike suparnike, pune stadione… Uz brojne članove, gostovanja na kojima bezuvjetno prate najdraži klub, Armada svojim koreografijama predstavlja avangardu na navijačkoj sceni ovoga područja.

I uspješno plovi kroz sve bonace i nevere. Snaga kluba, srce grada. Sretan rođendan Armada! – poručuju iz kluba s Rujevice.

Podsjetimo kako je Armada svoj rođendan proslavila velikim pyro showom na Grobniku u srijedu navečer, a točno u ponoć i velikim vatrometom u raznim dijelovima Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže