Povežite se s namaAstronomski centar Rijeka tradicionalno je za vrijeme trajanja proljetnih školskih praznika pripremio je poseban program za školarce. U razdoblju od utorka, 31. ožujka pa do subote, 4. travnja uz redovan program, u digitalnom planetariju će s početkom u 17 sati biti prikazana projekcija filma Povratak na Mjesec – zauvijek.

Dokumentarni film Povratak na Mjesec – zauvijek kreirao je NSC Creative kako bi promovirao Google Lunar XPrize. Sama ideja o takvom natjecanju krenula je od činjenice da su za veliki pothvat kao što je spuštanje na Mjesec potrebna značajna financijska sredstva, a povijest je pokazala da vlade zemalja nisu efikasno utrošila sredstva na istraživanje Svemira.
Velika tvrtka kao što je Google osigurala je fond od 30 milijuna dolara za privatni tim koji uspije: izraditi letjelicu koja će sigurno sletjeti na površinu Mjeseca, putovati 500 metara iznad, ispod ili po Mjesečevoj površini, i pokrenuti emitiranje s Mjeseca (”Mooncast”) koje će se moći pogledati sa Zemlje.

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.kulturaplus.com; Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.