Povežite se s nama

Sport

Atletičari Kvarnera osvojili 116 medalja ove godine i postavili devet državnih rekorda

Objavljeno

na


Atletski klub ”Kvarner” na koncem studenog imao je redovitu skupštinu te su dodijeljene nagrade za najuspješnije atletičare.

Atletičari ”AK Kvarner” Rijeke nastupili su na svim pojedinačnim i ekipnim PH te osvojili ukupno 116 medalja što je najveći broj osvojenih medalja u posljednjih 5 godina. Ukupno 47 natjecatelja  osvojilo je medalje u pojedinačnim disciplinama na državnim prvenstvima te je uz njih još 11 natjecatelja s državnim odličjima u štafetama, imamo  gotovo 60 atletičara koji su osvojili  državnu medalju za klub. 

Prema broju osvojenih medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske treći smo najuspješniji klub u Hrvatskoj. Naši atletičari u 2023. postavili su i devet državnih rekorda.

Na kup natjecanjima najveći uspjeh ostvarili su kadeti i juniorke, kategorije u  kojima smo zauzeli 3.mjesto. Na ekipnim stadionskim prvenstvima najuspješnije su bile kadetkinje, juniorke i seniorke sve trećeplasirane ekipe.

Također trećeplasirani bili su i seniori na ekipnom PH u cestovnom trčanju.

Na kros natjecanjima najuspješnija bila je muška seniorska ekipa koja je na Ekipnom PH u krosu zauzela drugo mjesto. Na istom natjecanju  seniorke su zauzele treću poziciju te smo  u ukupnom poretku svih kategorija završili kao treći najuspješniji klub.

Od pojedinačnih rezultata najveći uspjeh za klub ostvarila je Veronika Šokota koja je postala juniorska viceprvakinja Europe u bacanju koplja. Veronika je ujedno bila i jedina hrvatska predstavnica s osvojenim odličjem na najznačajnijem  natjecanju u ovoj godini za juniorsku kategoriju natjecatelja. Uz europsko srebro Veronika je i pobjednica Europskog bacačkog kupa u kategoriji mlađih seniorki.

Laura Štefanac obranila je zlato na Europskom prvenstvu gluhih te postavila rekord prvenstva.

Sara Kolak predstavljala nas je na najvećem atletskom natjecanju u ovoj godini Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Nastup je završila u polufinalu. Na Europskom kupu u Chorzowu osvojila je 3.mjesto. Uz Saru Kolak dio reprezentacije na Europskom Kupu bili su i Klara Barnjak te Marin Premeru. 

Značajne uspjehe na međunarodnim natjecanjima imala je i Nicole Milić, koja je ušla u polufinale Europskog juniorskog prvenstva te uz osobni rekord natjecanje završila kao 12. juniorka Europe u disciplini 400m. Nicole se okitila i sa 5 naslova državne  prvakinje.

Elena Ban vratila se iz Rio de Janeira gdje se održala svjetska Gimanzijada sa dva brončana odličja u disciplinama 800m i 1500m. 

Sara Superina nastupila je Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju i trailu te je na Balkanskom prvenstvu u krosu ekipno osvojila 2.mjesto. 

Na državnim prvenstvima najuspješnije u ovoj godini bile su deveterostruka prvakinja Hrvatske Elena Ban te Koni Dubrović sa 12 osvojenih odličja od čega 5 naslova  prvakinje. Koni Dubrović je ove godine imala i dva nastupa za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana za mlađe junior te Prvenstvo Balkana  u kategoriji juniorki.

NAJBOLJE ATLETIČARKE I ATLETIČARI KLUBA ZA 2023.

SENIORI

SARA KOLAK 

MARIN PREMERU

MLAĐI SENIORI

SARA SUPERINA

IVAN VULETIĆ

JUNIORI

VERONIKA ŠOKOTA

ANDRE JURE ČUBELIĆ

MLAĐI JUNIORI

KONI DUBROVIĆ

LEON SOLDATIĆ

KADETI: 

ELENA BAN

ROKO PRPIĆ

MLAĐI KADETI

FRANKA NOVOSEL 

LUKA ŠUPE

VETERANI

SLAVICA GRGURIĆ PAJNIĆ

BRANISLAV POZNANOVIĆ

POSEBNE ZASLUGE 

NICOLE MILIĆ

ANJA BARBARIĆ

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže