Povežite se s nama

Sport

Augusti: Cijela momčad jedva čeka utakmicu s Jadranom

Objavljeno

na

Nakon odigrane utakmice s Jugom AO, na rasporedu nam je i utakmica 7. kola Prvenstva Hrvatske protiv Jadrana iz Splita. Splitske dečke dobro poznajemo još od ljeta kada su pobijedili Primorje EB u četvrtfinalnim utakmicama plasmana za poredak u Prvenstvu Hrvatske, no sada u ligaškom sistemu Prvenstva, očekuje se bolji rezultat, a koji bi u konačnici donio i bolji plasman u ukupnom poretku.

Zašto je bitna utakmica s Jadranom, što je zaključak utakmice s Jugom i što čeka naše Primorjaše u daljnjem tijeku mjeseca upitali smo Svena Augustija.

Dugoočekivana utakmica s Jugom, koji je konačni zaključak?

“Znali smo i prije utakmice s Jugom da su Jugaši bolja momčad, ipak u dubrovačkoj momčadi igraju i reprezentativni prvotimci, iskusni igrači. Ipak su se oni naigrali različitih turnira, a da i ne govorimo Liga prvaka, pa zbog toga naravno i imaju više iskustva nego mi što se očitovalo i na rezultatu. Zbog činjenice da su Jugu izostali Garcia i Obradović, nadali smo se ostaviti nešto bolji dojam nego što je on u konačnici ispao, no nismo u najbolji način ušli u utakmicu pa je pitanje pobjednika već na poluvremenu bilo neupitno u korist Juga. Meni osobno ostaje nezadovoljstvo jer smatram da smo mogli domaću utakmicu odigrati i bolje od konačnog rezultata i prikazane igre” – zaključio je Sven Augusti.

Što znamo o Jadranu?

“Jadran je jedna dobra momčad, a može ju se čak uspoređivati i sa Jugom, s obzirom da obiluje nizom kvalitetnih igrača, a tu u prvom redu navodim Šetku i Marinića Kragića te centra Duževića. Na ovaj navedeni trio iznimno kvalitetnih, a za nas i opasnih igrača morat ćemo posvetiti posebnu pozornost u obrani. Jadran je ozbiljna momčad, a samim time što su igrali i Ligu prvaka protekle sezone ide u prilog činjenici da ipak oni dolaze na Kantridu kao favoriti. Međutim igramo na Kantridi, na našem bazenu i tu nitko neće doći i unaprijed si lagano upisati bodove,  koliko god možda oni bili favoriti na papiru, to još moraju i u bazenu pokazati” – o Jadranu će Augusti.

O pripremama za Jadran?

“Odmah poslije utakmice s Jugom započeli smo pripreme za utakmicu s Jadranom, napravljena je video analiza koja ima za cilj utvrditi greške i pokušati ih popraviti u nadolazećim utakmicama. Znamo s kojih strana prijeti Jadran, upoznati smo s njima, a uostalom smo i ljetos odigrali dvije utakmice, pa ćemo u ovoj ligaškoj utakmici biti spremni na njihove eventualne prijetnje. Fizički smo dobro spremni, naše pripreme sežu još u ljetne mjesece, a dobro treniramo o cijelo ovo vrijeme svojevrsne pauze od utakmica zbog situacije s Koronavirusom koja je snašla naše suparnike. Cijela momčad jedva čeka utakmicu, ipak nam je ovo jedna od prvih bitnih utakmica na kojima planiramo uzeti bodove, tu ubrajam još i Solaris i Mornar koji su nam direktni konkurenti za plasman od 3. do 5. mjesta” – kaže Sven.

Nama uskoro stiže i dugoočekivani Kup RH…?

“Tako je nakon utakmice s Jadranom, okrećemo se Kupu RH koji se odigrava u Dubrovniku od 27.11. do 29.11., u skupini smo sa Jugom, Solarisom, KPK, Galebom i Zadrom. Glavni fokus na Kupu RH nam je utakmica sa Solarisom, Jug je neupitan favorit u ovoj grupi, a od ostalih momčadi smo po mojem mišljenju bolja i kvalitetnija momčad. Nadam se pobjedi protiv Solarisa, što nas dalje onda vodi u završni dio Kupa RH, odnosno Final four” – optimistično će Sven Augusti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram