Povežite se s namaOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice austrijskih državljana (1997. i 1988) i jedne austrijske državljanke (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da su 21-godišnjak i 30-godišnjak 20. svibnja 2018. oko 03,00 sata, na terasi jednog disko kluba u Crikvenici, nakon što su izbačeni iz ugostiteljskog objekta, stolicama u potpunosti razbili ostakljena ulazna vrata toga kluba, pričinivši materijalnu štetu od oko 1.500,00 kuna.

Osnovano se sumnja da su potom sva trojica osumnjičenika, zajedno i dogovorno, nakon što je djelatnik Policijske postaje Crikvenica postupao prema njima zbog prethodnog narušavanja javnog reda i mira; u nakani da ga u tome onemoguće; fizički nasrnuli na njega pri čemu su ga oborili na tlo zadavši mu više udaraca po glavi i tijelu, uslijed čega je policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, navodi se u priopćenju odvjetništva.