Povežite se s nama

Vijesti

Autobusima se smiju voziti samo radnici, a sva vrata širom otvorena bez kontrole

Objavljeno

na

Autobus prije polaska

Autotrolej posljednjih nekoliko tjedana javni gradski prijevoz obavlja znatno smanjenim intenzitetom kroz izvanredne linije s malim brojem vožnji. One služe samo kako bi oni radnici koji moraju doći na svoje radno mjesto, a nemaju drugo prijevozno sredstvo ili način dolaska, to ipak mogli učiniti te se, naravno, kasnije i vratiti kući.

No, čini se da se autobusima u iznimno maloj mjeri služe samo radnici, već su oni posljednjih dana puno češće u svrsi prijevoza ostalih građana, a tu se prvenstveno misli na umirovljenike.

Zbog toga je i Županijski centar 112 dobio nekoliko prijava, a načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, Marko Boras Mandić, tijekom prijepodneva u ponedjeljak istaknuo je kako su svjesni problema te kako će on tijekom dana biti riješen.

“Onaj tko pruža uslugu zna kako to mora raditi. Komunalne službe i djelatnici Civilne zaštite tu moraju reagirati, policija bi pritom trebala biti zadnja u nizu ako bude potrebno. Putnike je jednostavno provjeriti, kod ulaza mora biti kontrola njihovog broja da se ne ugrožava zdravlje ljudi. Upoznati smo s time da je na broj 112 došlo više upita i vjerujem da će se to regulirati tijekom dana”, poručio je Boras Mandić.

Foto: Vedrana M.

No, sudeći po naslovnoj fotografiji i poruci jednog našeg čitatelja, taj problem nastavljen je i tijekom dana. Naime, autobus koji prometuje na izvanrednoj liniji 32 svoje putnike čeka sa svim širom otvorenim vratima, osim prednjih na koja je zabranjeno ulaziti, dok kontrole ulaska nema. Očito je i kako se u autobusima često ne drži potreban razmak između putnika.

“Prvi tjedan je na liniji 29 nas putnika bilo desetak, jutros 30! Uz to, iako na autobusu uredno piše da je ulazak dozvoljen samo osobama s maskama i prošli tjedan i danas (i na jutarnjoj liniji i u onoj na povratku u 15:15h) bilo je osoba bez maski. Napominjem da većina izvanrednih prigradskih linija polazak s Delte ima u 15:15h tako da se možda preveliki broj ljudi nađe istovremeno na malom prostoru. Autobusi ne kreću s perona kao inače, već se na cesti parkiraju u dva reda jedan iza drugog. Ovo je zapažanje jedne mama koja ne može ostati doma s djecom od 6 i 11 godina, pa ih samo želi zaštiti koliko je to moguće. Nitko nas na ulazu u autobus na kontrolira”, opisala je jedna druga putnica svoje iskustvo s Autotrolejom.

Portal Fiuman poslao je i u ponedjeljak prije 10 sati ujutro upit na ovu temu. Zanima nas obavlja li, tko i u kojoj mjeri kontrolu korisnika javnog gradskog prijevoza. Pokušavamo također doznati koliki je broj putnika u proteklih nekoliko tjedana te koliko je prodanih mjesečnih pokaza za travanj. Odgovor Autotroleja objavit ćemo odmah po zaprimanju.

Inače, za kontrolu putnika i putnih karata zaduženi su djelatnici Rijeka plusa za što im Autotrolej mjesečno plaća naknadu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram