Povežite se s namaČlanovi Autokluba Rijeka najavili su svoje aktivnosti za nadolazeću autosportsku natjecateljsku sezonu, prezentirajući pritom na Jadranskom trgu atraktivne automobile članova kluba, a ujedno su dali podršku Trećem globalnom tjednu cestovne sigurnosti koji se ove godine obilježava pod sloganom “Spasimo dječje živote”.

U prostorima Informativnog centra Grada Rijeke, planove Autokluba Rijeka su predstavili stručni suradnik za prometnu preventivu i autosport Autokluba Rijeka Tomislav Šepić zajedno s vozači AK Rijeka, dok je Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba pozvao sve da sudjeluju u UN-ovoj globalnoj akciji “Spasimo dječje živote” s ciljem smanjenja broja stradale djece u prometu.

Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka rekao je kako se Autoklub osim promocije autosporta, nedovoljno popraćenog u medijima, rado uključio i u obilježavanje Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa. “Uz ovu akciju obilježavanja tjedna cestovne sigurnosti spojili smo i promociju autosporta, te nadolazećeg prvenstva Hrvatske u automobilskim utrkama. Sezona je počela, naš klub je trenutno vodeći na rang listi nakon osvojenog prvog mjesta na Sljemenu i nadamo se isto tako uspješnom nastavku natjecanja,” rekao je Šepić.

Također, Autoklub Rijeka u sklopu promocije autosporta na Jadranskom trgu od 9 do 15 sati prezentira atraktivne natjecateljske automobile članova AK Rijeka, a sve redom državnih prvaka: Siniše Krainca (Ford Escort RS Coshworth), Igoar Vičevića (Honda Civic), Marka Ćoze (Citroen C2 R2 MAX), Dejana Kopajtića (Zastava Yugo) i Ivana Pavlovića (Renault Clio RS).

Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba je rekao kako je UN razdoblje od 2011. do 2020. proglasio “Desetljećem sigurnosti u cestovnom prometu”. A ovogodišnji Treći tjedan sigurnosti u cestovnom prometu, od 4. do 10. svibnja, posvećen je smanjenju stradanja djece u prometu kroz akciju “Spasimo dječje živote”  koju Hrvatski autoklub podržava i kojoj se pridružuje. Ujedinjeni narodi, odnosno Svjetska zdravstvena organizacija dijagnosticiraju cestovni promet osmim uzrokom smrtnosti u svijetu, a prvim krivcem smrtnosti mladih do 25 godina radi čega je UN pokrenuo ovu akciju kako bi se postrožili zakoni i smanjila stradanja djece u prometu.

Grad Rijeka