Povežite se s nama
Prilično velik interes javnosti izazvala je vijest o navodnom požaru na jednom od najnovijih autobusa gradskog komunalnog društva Autotrolej.

No, iz Autotroleja su reagirali kako popriličan dim vidljiv na fotografiji nije uzrokovan vatrom, već je vatrogasni aparat korišten preventivno kako do vatre ne bi došlo nakon blokade kočnica.

Reagiranje Autotroleja prenosimo u cijelosti:

“Obzirom na neistinite tvrdnje i objave koje su objavili pojedini Internet portali, ovim putem Vam dostavljam kratku službenu informaciju o događaju na autobusu GB 806 u kasnim večernjim satima 10. siječnja 2017. godine. Naime, na putu prema punionici stlačenog prirodnog plina, na raskrižju na Mlaci, na autobusu garažnog broja 806 došlo je do blokade kočnica te se pojavio dim. Vozač je reagirao na apsolutno ispravan način te je kako bi spriječio eventualan požar,  na kočnice i kotače ispraznio sadržaj vatrogasnog aparata. U tijeku je defektaža na vozilu, a kako bi se ustanovili konkretni uzroci ovog kvara.

Znači autobus nije gorio, nije bilo niti plamena, već samo dima, a niti je došlo do samozapaljenja vozila. Nitko nije ozlijeđen, te obzirom je vozilo bilo na putu za punionicu, nije bilo na liniji i u njemu nije bilo putnika”, poručuju iz Autotroleja.

Portal Fiuman.hr uputio je upit Autotroleju i prije te njihove reakcije o broju požara i kvarova koje su imali na svojim autobusima tijekom 2015. godine.