Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej bivšem direktoru Željku Smojveru platio čak i autoškolu

Objavljeno

na

Željko Smojver (lijevo) - Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke svom nekadašnjem direktoru Željku Smojveru svojevremeno je platio tečaj engleskog jezika te je u tu svrhu utrošeno oko 6.600 kuna, no to nije jedini trošak slične vrste koji je Autotrolej imao prema svojoj nekadašnjoj čelnoj osobi koja se posljednjih godina nalazi na direktorskoj funkciji u gradskoj tvrtki Rijeka plus.

Portal Fiuman otkriva da mu je Autotrolej plaćao čak i autoškolu, odnosno Smojver je na račun Autotroleja, točnije rečeno na račun građana Rijeke, išao polagati za C i D kategoriju, a u konačnici je stekao tek pravo upravljanja vozilima C kategorije. Radi se o motornim vozilima čija je najveća dopuštena masa veća od 7500 kg, a ne služe za prijevoz ljudi, odnosno u pitanju su teretna vozila.

Trebao je Smojver na račun Autotrolej položiti i D kategoriju koja bi mu omogućila upravljanje autobusom, no iz javnosti nepoznatih razloga za tu kategoriju ipak ne posjeduje dozvolu.

Navedene informacije nakon upita potvrdili su nam i iz Autotroleja: “Kako bi se detaljno upoznao sa svim radnim procesima u Autotroleju, i to s ciljem unaprjeđenja poslovnih procesa te tvrtke i uvjeta rada vozača autobusa, sukladno planu edukacije kadrova u Autotroleju, planirana je, među ostalim, i edukacija tadašnjeg direktora društva Željka Smojvera za D vozačku kategoriju u koju spadaju vozači autobusa.

Budući da je u to vrijeme na snazi bio zakon kojim je prethodno trebalo položiti C vozačku kategoriju, Željko Smojver je prvo obavio edukaciju za tu kategoriju kako bi mogao nastaviti daljnju edukaciju te dobiti vozačku dozvolu i za ciljanu, D kategoriju. No, zbog opravdanih razloga g. Smojver je za trajanja svog mandata na čelu Autotroleja, obavio edukaciju samo za spomenutu C kategoriju. U tu je svrhu Autotrolej utrošio 11.635,27 kuna”, otkrili su iz Autotroleja za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram