Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej nije predlagao smanjenje PDV-a na putne karte, ali će tražiti smanjenje davanja na gorivo

Objavljeno

naAutotrolej je značajnije podugnuo cijene putnih karata, a gradski vijećnik Vedran Vivoda uputio je gradonačelniku Marku Filipoviću pitanje o eventualnoj mogućnosti da Vlada Republike Hrvatske smanji PDV na putne karte i time se ublaži financijski udar na građane.

“Je li KD Autotrolej tražio od nadležnih ministarstava smanjenje stope PDV-a na cijenu putnih karata? Trenutno je 90% cijene oporezivo po stopi od 25%, a 10% cijene je oslobođeno plaćanja PDV-a i namijenjeno je za nabavku opreme. Dakle, je li KD Autotrolej tražio da se stopa PDV-a smanji ili primjerice neoporezivi dio postotka poveća?”, pitao je Vivoda.

Evo što mu je odgovorio gradonačelnik:

“Prema informacijama koje sam dobio iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav, Komunalno društvo Autotrolej nije od nadležnih ministarstava tražilo smanjenje stope PDV-a za putne karte.

No, KD Autotrolej sudjeluje u inicijativi Udruge operatera javnog prijevoza prema nadležnim ministarstvima, za pokretanje smanjenja stope davanja na gorivo, odnosno trošarine, za javne prijevoznike, što bi svakako pozitivno utjecalo na rastuće troškove javnih prijevoznika.

Što se pak tiče neoporezivog dijela, njegov postotak nije određen u dogovoru s ministarstvima, već je to odluka Skupštine, a izuzetak od oporezivanja, sukladno Zakonu o PDV-u, proizlazi iz činjenice da je to prolazna stavka te prihod jedinice lokalne samouprave namijenjen za nabavku opreme”, poručio je Filipović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže