Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej odrađuje komercijalne vožnje u Novi Vinodolski, a nema vozače za redovne linije u Rijeci

Objavljeno

naGradski vijećnik Josip Kukuljan odlučio se obratiti priopćenjem za javnost na temu koju je otvorio i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, a radi se o aktualnoj problematici nedostatka radnog kadra u komunalnom društvu Autotrolej.

Gradske i prigradske linije imaju manji broj vožnji u proteklih nekoliko mjeseci zbog nedostatka vozača, a istovremeno se odrađuju tzv. komercijalne vožnje na nekim drugim lokacijama.

“Putnici našeg Autotroleja izloženi su sve dužim čekanjima zbog toga što im autobusi kasne ili uopće ne dolaze.  Problem je još veći kod onih putnika koji moraju presjedati i krenuti dalje prigradskim linijama. Zato se često dogodi da putnici zakasne na posao te naprave štetu sebi i poslodavcu. U isto vrijeme direktor Autotroleja Alberto Kontuš šalje svoje vozače da voze komercijalne vožnje koje nisu prioritet trgovačkog društva.  U subotu 6. srpnja nekoliko autobusa Autotroleja je vozilo putnike na maškare u Novi Vinodolski.

Vozači su potrošili svoje dragocjene radne sate na vožnje koje nisu gradske i prigradske linije. Istovremeno direktor Kontuš traži od vozača da voze duple smjene kako bi pokrio gradske linije. Na primjeru vožnje maškara i vožnje do Ronjga na 1. maj možemo zaključiti da direktor očito ne misli ukinuti komercijalne vožnje kako bi na jedan optimalan način raspoređivao radne sate vozača na gradske i prigradske linije. Još jednom kao gradski vijećnik apeliram direktoru Kontušu da se kloni vožnji na Ronjge, Zrće i maškare te da se ozbiljno prihvati posla za kojega ga svi plaćamo”, poručio je Kukuljan.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram