Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej ponovno rezao broj polazaka, najviše “stradala” linija 2

Objavljeno

na

Alberto Kontuš (lijevo) - Photo: Goran Kovacic/PixsellKomunalno društvo Autotrolej nastavlja s praksom smanjenja broja vožnji na brojnim gradskim i prigradskim linijama. Prije desetak dana, odnosno točnije 09. rujna, s početkom nove školske godine na snagu je stupio i novi vozni red Autotroleja na brojnim linijama, a to je očito bila prilika direktoru Albertu Kontušu da “potiho” smanji i broj polazaka.

Facebook stranica Autobusi u Rijeci analizirala je vozne redovne sredinom proljeća kad je trajala školska godina i sad kad je započela nova te je očito kako su na nekim linijama značajno smanjeni polasci.

“Kao što znate s početkom nove školske godine, KD Autotrolej promijenio je i svoj vozni red. No, ono što većina ne zna, osim vjerojatno zaposlenika ovog komunalnog društva, je da je vozni red dodatno smanjen u odnosu na prošli školski gotovo na svim gradskim linijama. Najviše polazaka ukinuto je na liniji 2, a tek malo bolje prošle su druge linije, promjene su rađene čak i na ponekim linijama za subotu i nedjelju.

Ne znamo razlog novom ukidanju polazaka. Vozača i vozila navodno ima, ali jedno je sigurno: Smanjen broj polazaka, smanjit će broj putnika, a smanjen broj putnika vodi novom ukidanju polazaka i tako u krug, sve dok se linija ne ukine ili preda u koncesiju. Cilj je povećati broj korisnika, ali to se sigurno neće dogoditi smanjenjem kvalitete usluge. O čemu se točno radi najbolje pogledajte u sljedećoj analizi situacije prije i poslije. Brojevi u zagradi sugeriraju povećanje ili smanjenje, 0 je bez promjene”, navodi se u analizi.

Fiuman je uputio i upit Autotroleju kako bismo doznali kako ovog puta objašnjavaju smanjenje broja polazaka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram