Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej se priprema za ponovno prometovanje noćnih bus linija

Objavljeno

na
Autotrolej je tijekom pandemije koronavirusa i strogih epidemioloških mjera potpuno ukinuo noćne linije koje su mnogi mladi Riječani vikendom koristili za siguran povratak kući nakon noćnih izlazaka. Stroge mjere su ukinute, noćni život se ponovno vratio, no noćne bus linije Autotroleja to nisu popratile.

To bi se ipak moglo uskoro promijeniti. Iz Autotroleja otkrivaju kako će i tijekom tjedna neke linije dulje voziti, a noću bi se trebale vratiti dvije linije.

“U Komunalnom društvu Autotrolej navode da razmatraju mogućnost ponovnog uvođenja noćnih linija u idućoj godini. Naime, putem sredstava javnog priopćavanja iz Autotroleja je u više navrata istaknuto da su noćne linije ukinute zbog pandemije koronavirusa, a zbog neizvjesnosti nisu mogle biti, niti su planirane u trenutku izrade plana poslovanja, kao i plana kilometara te u konačnici subvencija za tekuću godinu. Za istaknuti je i da je KD Autotrolej suočen s kroničnim nedostatkom vozača, zbog čega nije u mogućnosti pružati uslugu prijevoza u punom obimu, odnosno sukladno voznom redu koji je bio planiran za vrijeme trajanja nastave u školama tijekom ranijih razdoblja.

No, u pripremi je prijedlog voznog reda gradskih linija na način da pojedini polasci radnim danom na frekventnim gradskim linijama prometuju tako da zadnji polasci prema centru grada idu između 00:00 i 01:00 sat od ponedjeljka do četvrtka, što znači da bi se produljilo vrijeme prometovanja javnog gradskog prijevoza. Isto tako, priprema se prijedlog prometovanja noćnih linija na način kako je to funkcioniralo prije pandemije Covida-19, što znači da bi eventualno prometovale dvije noćne linije”, otkrili su iz gradske uprave na upit jednog građanina putem servisa Moja Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram