Povežite se s nama

Vijesti

Autotroleju nedostaje vozača, ali i dalje se šalju na vožnje diljem Hrvatske

Objavljeno

na
Autotrolej već dulje vrijeme reže vozne redove i smanjuje broj polazaka s glavnim pojašnjenjem kako im jednostavno nedostaje kvalificirane radne snage kako bi ispoštovali objavljene vozne redove, koji su već sad ionako prilično osiromašeni na pojedinim linijama. Postoje najave kako će se polasci na brojnim linijama dodatno rezati ponovno već tijekom ove jeseni, a i ovog puta je glavno opravdanje nedostatak vozača.

No, Autotrolej putem gradske tvrtke Rijeka plus unatoč tome i dalje redovno nudi uslugu izvanrednog prijevoza u sve krajeve Hrvatske, pa čak i diljem Europe. Umjesto da im je prioritet realizirati vozni red u Rijeci i široj okolici kako bi se održao komunalni standard, učestalo se radni sati vozača kojih itekako nedostaje troše na izvanredne vožnje i izlete.

Jedan od takvih angažmana na koji je utrošen popriličan broj radnih sat bio je i odlazak s dva autobusa u Mariju Bistricu, od kuda nam je stiglo i nekoliko fotografija. Ono što je zanimljivo, jedan od vozača bio je ujedno jedan i od sindikalnih vođa u Rijeka plusu i Autotroleju. Radi se o angažmanima koji su bolje plaćeni vozačima od redovnih vožnji u Rijeci i okolici.

“Dana 06.10.2019. angažirana su dva autobusa sa po 54 sjedala od strane MUP PU RIJEKA za relaciju Rijeka – Marija Bistrica – Rijeka.

Prodajna cijena za oba autobusa je 9.480,00 kn s PDV-om prema važećem cjeniku. U cijenu je uračunata cestarina u iznosu 340,00 kn s PDV-om po autobusu, a trošak parkinga snosio je  naručitelj”, otkrili su iz Autotroleja za Fiuman.

Kontaktirali smo i nekoliko privatnih tvrtki koje se bave prijevozom putnika kako bismo provjerili njihove cijene za istu uslugu te su sve redom bile manje ili više skuplje od cijene za koju je uslugu izvršio Autotrolej. Ostaje tako u ovom slučaju i sporno zbog čega gradska tvrtka “ruši” cijene usluge koju privatne tvrtke mogu pružiti isključivo na komercijalnoj bazi, odnosno eventualni minusi poslovanja neće im biti pokriveni iz gradskog proračuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram