Povežite se s nama

Vijesti

Azil prozvao Grad Rijeku i Veterinarsku stanicu: Štenca u romskom naselju su pojeli krpelji i gliste

Objavljeno

na

Arhiva

Azil za pse koji vodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka u utorak navečer prozvao je gradsku upravu Grada Rijeke i Veterinarsku stanicu Rijeka zbog neefikasnosti koja u konačnici kao rezultat ima uginuće štenaca koji se zanemaruju.

O svom najnovijem i vrlo neugodnom iskustvu u romskom naselju otvoreno su izvijestili javnost:

“Od Rijeke ne očekujemo sklopljen ugovor o uslugama zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja. Nismo mi glupi, znamo da se ugovori tako ne dobivaju. Niti u manjim mjestima, a pogotovo ne u gradu Rijeci.

Ali očekujemo da će, onaj koji ga je dobio, odraditi svoj dio posla prema ugovornim obvezama. No, godinama smo ga, šutke, odrađivali umjesto njih i to bez ikakvog prava potraživanja i protivno svim pravilima. Uz izgovore da nadležno sklonište s kojim imaju sklopljen ugovor nema mjesta. A kad netko drugi preuzme pse, tad ne treba nitko to platiti, jer neke budale će to riješiti. To je win-win, sve dok te budale ne dignu glavu.

Namučili smo se za priliku da nešto promijenimo. I promijeniti ćemo.

Nedavno smo objavili priču o štencu čiji život smo izgubili. To je život kojeg niti jedan novac ne može vratiti. Život koji je izgubljen isključivo zbog ljudskog zla i zato jer institucije “rade svoj posao”. Dok smo ga stigli preuzeti, pojeli su ga krpelji i gliste.

Poraženi, sjeli smo u auto i išli po preostala tri iz legla. Nismo ih izvukli, ali živu glavu jesmo. Uz prijetnje.

Po zakonu, nazvali smo komunalnu službu da prijavimo problem jer romsko naselje se nalazi na području grada Rijeke i za to je nadležna Veterinarska stanica Rijeka. Iako nam se javila osoba puna razumijevanja, uz obećanje da će izdati nalog i da će netko otići po pse, to se nije dogodilo.

Nalog izdali nisu, osobu koja je znala lokaciju nisu kontaktirali. Štenci su još tamo… Nadamo se da su još živi, a opet MI tražimo način da ih izvučemo. Iako to mora napraviti komunalni redar grada Rijeke uz Veterinarsku stanicu Rijeka.

Ponudili smo pomoć, ali nisu je prihvatili, jer oni tvrde da problema nema.

Iako oni dobro znaju da psi umiru na našim rukama, psi završavaju u našem skloništu, besplatno, dok su naše glave u torbi.

Ovakvih slučajeva je puno. Samo ćemo sada o njima početi pričati. I ne, ne zato sto želimo nekoga prozvati, ocrniti, nego zato jer to više ne možemo podnijeti. I mi smo samo ljudi.

Grad Rijeka, srami se!”, poručili su iz riječkog Azila.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže