Povežite se s nama

Vijesti

Bakar dobiva novu poslovnu zonu na mjestu bivše koksare

Objavljeno

na


Prije tri desetljeća zatvorena je koksara u Bakru. Bakrani se još sjećaju ružnih, crnih postrojenja te dima iz dimnjaka visokog 260 metara. Nažalost, otada je plato koksare zjapio prazan, neiskorišten. Toj agoniji napokon je došao kraj. Vrijedan prostor počeo se uređivati i bit će pretvoren u još jednu bakarsku poslovnu zonu uz samo more.

Dobro se još stari Bakrani sjećaju ovih apokaliptičnih kadrova koksare. A onda je država u sanaciju koksare uložila 50 milijuna eura. I otada se ništa se događalo. No prošle godine Vlada je ugovorom zemljište koksare darovala Gradu Bakru. Bakar tada počinje ulagati u iznimno vrijedan plato koksare uz samo more površine sto tisuća četvornih metara, javlja HRT.

– Po potpisivanju tog ugovora s obzirom na to da smo bili spremni za aktivnosti na tom prostoru već je krenula izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s dugim ispustom u more, a dok se čeka dokumentacija odlučili smo aktivirati ovaj prostor pa je na njemu već 13 tvrtki, rekao je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Vizija je jasna. Ovaj vrijedan prostor uz more pretvorit će se u još jednu bakarsku poslovnu zonu.

– Prvenstveno na njega dolazi potpuna infrastruktura. Bit će podijeljen u više manjih platoa s isključivo čistom ekološkom djelatnošću koje su vezane uz more.Već tražimo investitore, istaknuo je gradonačelnik Bakra.

U obližnjoj zoni Kukuljanovo prošle godine zaposleno je 600 novih radnika. Cilj je mladim ljudima na samom kućnom pragu, u zoni koksare, otvoriti nova radna mjesta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže