Povežite se s nama

Vijesti

Bakarski hotel Jadran ponovno traži novog vlasnika

Objavljeno

na


Jedan od najstarijih hrvatskih hotela već je punih pet godina potpuno zatvoren, iako je još 2017. godine dobio novog vlasnika. Tada je tvrtka Mikuš-Pag iz Zagreba za kupnju hotela Jadran platila 2,1 milijun kuna. Najavili su njegovu obnovu i otvaranje, ali od tog su plana iz javnosti nepoznatog razloga ipak odustali.

Direktorica Turističke zajednice grada Bakra, Sonja Jelušić Marić, u razgovoru za portal Turizmoteka, otkrila je kako se hotel ponovno prodaje te se nada da će naći novog vlasnika koji će ga obnoviti.

“Hotel Jadran Bakar krenuo je s radom još davne 1904. godine i taman je 2014. godine dobio priznanje za 110 godina neprekidnog rada, ali je, nažalost, krajem 2015. godine zatvoren. Sama je zgrada uistinu impozantna i prelijepa, a i njezina pozicija jer je hotel s čak tri strane orijentiran prema moru, kao da je uronjen u njega. Hotel je stvarno uspješno radio kroz sve te godine, međutim kako je bio u vlasništvu nekadašnje koksare i firme Koksar d.o.o. stavljen je, nažalost, pod hipoteku za jedan veliki kredit i oni su ga na taj način opteretili i jednostavno odvukli sa sobom u propast.

U toku stečaja rasprodana je sva imovina i oprema, a hotel je na licitaciji prodan najboljem ponuđaču koji, na našu žalost, nije išao u smjeru obnove hotela. Hotel se trenutno prodaje, pa se iskreno nadamo da će uskoro neki investitor prepoznati veliki potencijal i kupiti ga te urediti u jedan krasni, možda čak i baštinski hotel. Naravno da je jako zahtjevno razvijati turizam u gradu koji je opterećen industrijom i nema hotelskog smještaja posebno kad su u pitanju grupe, ali taj veliki nedostatak nadomjestili su proaktivni iznajmljivači privatnog smještaja bakarskog kraja koji su u svega nekoliko godina otvorili apartmane i kuće za odmor te polučuju odlične rezultate s izvrsnim recenzijama gostiju”, rekla je Jelušić Marić.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže