Povežite se s nama

Vijesti

Bakić o Šćulcu: Ovaj čovjek ne razumije puno

Objavljeno

na

Nenad Bakić kao matematičar detaljno već godinu dana prati trendove oko pandemije koronavirusa i brojne njegove najave ispostavile su se u konačnici vrlo preciznima. Nije tajna da je Bakić prilično veliki protivnik strogih mjera i lockdowna, koji je trenutno dobrim dijelom na snazi u Primorsko – goranskoj županiji.

Nakon što je načelnik Županijskog stožera PGŽ, Mladen Šćulac, najavio da su moguće i još strože mjere te potpuno zatvaranje, stigla je reakcija i od strane Bakića.

“Ovaj čovjek ne razumije puno. Današnji broj se odnosi na briseve od jučer i prekjučer, a čak i da te mjere djeluju, ne mogu u 2-3 dana (pon. do sri., čet). Svim mjerama i kad djeluju treba min. 8 dana da se vide prvi učinci, a 14-21 da razviju punu snagu (reference u prilogu). Osim toga, epidemija u PGŽ pada.

Praktički je sigurno da je epidemija u Primorsko-goranskoj prešla vrh prije 7-10 dana. Ne možemo uspoređivati s Uskrsnim tjednom, ali u odnosu na dva tjedna ranije, sada je skoro 10% manje slučajeva. Dakle pad ili traje već drugi tjedan, ili kraće, jači.

Prva naznaka djelovanja mjera može biti u 8-10 dana, a stvarni učinci u 14-21 dan, u tome su svi složni (pogledajte u prvim komentarima).

Stožeru PGŽ će biti stoga jako teško opravdati nove mjere, a također, vjeurjem da će ovo će biti još jedan dokaz protiv strogih mjera jer epidemija sada pada bez njih, a vidjet ćemo da li će padati brže od ostatka Hrvatske kad one počnu djelovati. U biti, čini se kao da je u cijeloj Dalmaciji epidemija također prešla vrh. Sjajne vijesti!”, napisao je Bakić na društvenim mrežama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram