Povežite se s nama

Vijesti

Banka Kovanica o Klanatransu: Nismo ugrozili poslovanje klijenta, nastojali smo im izaći u susret

Objavljeno

na

Prilično veliku pažnju javnosti na Kvarneru izazvalo je otvoreno pismo Klanatransa odaslano na više hrvatskih instituacija u kojem se žale na tretman koji su dobili od strane Banke Kovanica nakon što su zatražili odgodu plaćanja duga kojeg, kako tvrde, uredno otplaćuju preko faktoring društva.

U subotu navečer na taj javni istup Klanatransa reagirao je i član uprave Banke Kovanica, Ivan Mužić.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Banka Kovanica je društvo odgovorna te postupa u skladu sa zakonom i svim preporukama. U konkretnom slučaju prije svega izričito opovrgavamo navode da je Banka blokirala račun društva te raskinula ugovor o cesiji pa stoga nije ni na koji način ugrozila poslovanje klijenta. Budući da je kreditno potraživanje osigurano kod osiguravajućeg društva sa kojim Banka ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji vezano za osiguranje domaćih i izvoznih potraživanja, Banka je uvažavajući poteškoće klijenta u dosadašnjim razgovorima nastojala izaći u susret istom na način da smo ponudili plaćanje polovice nedospjelih obveza sa mogućnošću dobivanja odgode od 90 dana kod nedospjelih obveza i dodatnih 90 dana nakon isteka prvih 90 uz prethodnu suglasnost osiguravajućeg društva.

Napominjemo da Banka uvijek djeluje u interesu klijenta posebno vodeći računa o izvanrednim okolnostima uvjetovanim pandemijom koronavirusa a koje utječu na poslovanje klijenta, međutim mora također voditi računa o sklopljenom ugovoru sa osiguravajućom kućom, odnosno o pravima i obvezama koji iz istog ugovora proizlaze”, poručio je Mužić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram