Povežite se s nama

Mozaik

Bela nedeja napokon opet u punom sjaju, vinari su imali rekordnu berbu

Objavljeno

na


Najveći kastafski blagdan – Bela nedeja – ove će se godine, napokon, opet održati u punom sjaju od 1. do 3. listopada. Pripreme se privode kraju i ulazimo u zadnji tjedan kada počinje odbrojavanje do početka manifestacije koju jedva čekaju svi od 7 do 77 pa i šire.

Tradicija sajma u čast jeseni i mladom vinu seže barem u 1.400 godinu kada se Bela nedeja prvi puta spominje. „Vavek nova štorija“ oduševit će vas i ove godine jer je trodnevni program složen s puno ljubavi i pažnje kako bi zadovoljio i najizbirljivija nepca i uha. Iznenađenja ima u novim lokacijama, ponudi, izlagačima i izvođačima, no najvažnije je da ta tri dana Kastav živi punim plućima od jutra do mraka.

Odlična vijest stiže i od naših vinara i vinogradara koji su imali rekordnu berbu pa ćemo u Kastvu kušati sjajnu mladu belicu. Uz nju, na Crekvini i Lokvini prezentirat će se dvadesetak vinara okupljenih u „Vina Kvarnera“ te vina desetak poznatih hrvatskih vinara.

Odličnu gastronomsku ponudu Bele nedeje ove će godine osvježiti sasvim nova priča, u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun – kastavski gastro kantun.

Belu nedeju svi imamo u dječjim sjećanjima po lunaparku i ponudi sa štandovima pa će klinci imati zabavu na čak tri lokacije i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile.

Sajamski dio bit će raznolik i bogat, od ponude OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…. do „petešića kemu se vrit puše“.

I za kraj nam ostaje zabavni program koji je toliko sadržajan da ga je teško sažeti u par riječi ali pokušajmo: dvije pozornice, tridesetak izvođača, ulični zabavljači, škola potresujke, izložbe… Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi, mnogi drugi.

Radimo subotu do 03, nedjelju do 02 i ponedjeljak do sat iza ponoći!

Vidimo se va Kastve! – ističu organizatori u svom priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže