Povežite se s namaNogometaše Rijeke u ponedjeljak u Koprivnici (19 sati) očekuje 51. prvenstveni ogled protiv Slaven Belupa otkako je Prve HNL. U dosadašnjih 50 uspješnija je Rijeka koja je ostvarila 21 pobjedu, 17 utakmica završilo je neodlučeno, dok je Slaven Belupo upisao 12 pobjeda uz razliku pogodaka 72:48 u korist Rijeke.

Od dolaska Matjaža Keka na mjesto trenera, HNK Rijeka u osam utakmica nije niti jednom poražena od Slaven Belupa. Riječani su u tim ogledima ostvarili pet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 15:5.

Zanimljivo, na dan utakmice protiv Slaven Belupa bit će točno 1278 dana od kada je Rijeka posljednji put poražena u Koprivnici. Bilo je to u 14. kolu sezone 2011./12. kada je jedini pogodak u pobjedi “farmaceuta” postigao Marin Jakšinić.

Kada je riječ o brojkama, najviše nastupa, čak 19, u ogledima Rijeke i Slaven Belupa ima Kristijan Čaval koji je igrao za oba kluba, najviše pogodaka u međusobnim ogledima postigli su Mario Dodik (9) i Ahmad Sharbini (7) a od aktualnog kadra Ivan Močinić koji je na posljednje četiri utakmice Slaven Belupa i Rijeke u Koprivnici postigao dva pogotka.

HNK Rijeka