Povežite se s namaJedna od najpopularnijih rock grupa svih vremena na području cijele regije bez ikakve dvojbe je Bijelo dugme, koji su osnovani davne 1974. godine u Sarajevu.

U njihovih brojnim hitovima moći će uživati opatijska publika i svi njihovi gosti u nedjelju, 6. kolovoza, s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici

Bijelo dugme aktivno djeluje od 1974.-1989. i u tom periodu objavljuju petnaestak albuma, nekoliko kompilacija i mnoge singlove. Godine 1975. osvajaju Dijamantnu ploču, nagradu tadašnje diskografske kuće Jugoton za više od 200 000 prodanih ploča. Ova kategorija nagrade uvedena je upravo zbog Bijelog dugmeta obzirom da do tada nitko nije dosegao tako velike tiraže prodanih ploča. Nakon razlaza Bijelog dugmeta, članovi benda nastavljaju svoje solo karijere.

Poslije svih ovih godina, ponovo se okupljaju u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice u Opatiji u želji da s publikom podijele ogromnu energiju koju donose mnogobrojni stari hitovi u novim aranžmanima. Uz neprikosnovenog Gorana Bregovića, nastupit će Alen Islamović i Mladen Vojičić-Tifa, u pratnji Bregovićevog Orkestra za vjenčanja i sprovode.