Povežite se s nama

Bike Rijeka Weekend, kao što i samo ime kaže, biciklističko je vikend druženje koje će tijekom predstojećeg vikenda, 8. i 9. travnja, ponuditi duže i kraće rute kojima će se na dva kotač moći obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Bakra, Kostrene i Kraljevice te zapravo proći dijelovima Biciklističke transverzale riječkog prstena, a ujedno i posjetiti većinu atrakcija tog područja.

Prema riječima organizatora, Bojana Senkinca iz agencije Promotiv travel Bike Rijeka, područje Riječkog prstena po prvi put je domaćinom Rijeka Bike Weekenda sa željom organizatora da se dodatno popularizira takve sportsko rekreativne aktivnosti za koje i inače vlada veliki interes.

Prvoga dana, 8.travnja u 10 sati, svi biciklisti krenuti će s kastavske Fortice u smjeru Breze na području Klane te potom krenuti dalje prema Grobničkom polju, a zatim prema Gradu Grobniku te nastaviti svoj put uz Rječinu nakon čega slijedi povratak prema Viškovu i Kastvu gdje će biti organiziran zajednički ručak.

Sljedećeg dana nastavlja se od Frankopanskog kastela u Kraljevici u smjeru Smrike, Križišća te ostalih mjesta iznad Bakarskog zaljeva te preko općine Kostrena iz koje se ponovo vraća prema Kraljevici. Važno je naglasiti da će tijekom svih tih biciklističkih tura biti organizirane i degustacije različitih specijaliteta pojedinih gradova i općina. Organizatori svakoga dana manifestacije očekuju stotinjak sudionika te napominju da ih se veliki broj očekuje i s područja Istre, Gorskog kotara te iz Zagreba.