Povežite se s nama
Iskusni fotograf Vasja Pinzovski, kojem je Opatija jedan od najdražih motiva, na svojem se Facebook profilu prisjetio nekih lijepih dana legendardnog hotela Kvarner i njegove terase.

“Hotel Kvarner… Čak je i opjevan u novije vrijeme, ali prisjećanje je to na ona slavna vremena tog prekrasnog zdanja. Tu sam imao maturalnu, kao i mnogi koji imaju pokoju godinu. Dolazili smo tu nakon disko klubova na plesnjake kad smo htjeli plesati, ali i pričati s curama. Tek tu je počinjala romansa uz “Opatijske Suvenire i Ivu Robića”. Serenada Opatiji, miris pitosora i šum mora, šaputanje na uho i topli dodiri… Da, to je bilo kultno mjesto najvećeg i najljepšeg hotela Opatije. Terasa uvijek puna s gostima različitih godina i svih mogućih nacija. 

Gledam ga danas… Zvijezde na vrhu nema, kao da je ona bila najvažnija. Što su napravili? Mogu li danas osmisliti kako opet oživjeti ovu prekrasnu terasu? Je li Kvarner doista samo prošlost? Nekako ne mogu povjerovati u to i pitam se jesmo li mi samo stručnjaci za propadanje. Prolazim tu sa sjetom, a kad u noći zatvorim oči čujem šaputanje na uho i tonove koji nose golicajući srce… O čuj serenadu, Opatijo bajna, biseru ti našeg mora… Snivaj sad Opatijo bajna, Ti si najljepša tajna i moj ljubavni san”, napisao je u svom statusu Pinzovski.