Povežite se s nama

Vijesti

Bivši svjetski boksački doprvak Marijo Šivolija Jelica u KBC-u Rijeka zbog koronavirusa

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


Marijo Šivolija Jelica iz Omišlja, bivši europski i svjetski doprvak, a sada trener, zaražen je koronavirusom i hospitaliziran u Rijeci, ali je u jako dobrom općem stanju. Svoje najznačajnije sportske rezultate postigao je kao član boksačkog kluba Rijeka. S njime je razgovarao novinar Fight Sitea.

– Smješten sam na odjelu otorinolaringologije riječke bolnice. To je za nas koji smo pozitivni, ali nemamo simptome. Takva je preporuka, odnosno odluka na razini Primorsko-goranske županije. Nije nam baš jasno, nemamo odgovora što će biti s nas nekoliko koji nemamo simptome, ali činjenica je da smo pozitivni. Ne znam hoće li nas prebaciti u Crikvenicu u Thalassotherapiju ili pustiti opet doma, u samoizolaciju do negativnog rezultata.

Zbog čega je uopće primijenjena hospitalizacija?

– Takva su pravila temeljem odluke naših županijskih vlasti. Znam da su u ovakvim slučajevima bez simptoma drugdje, u Zagrebu ili Splitu, ljudi doma u samoizolaciji. Nije baš idealno jer ni uvjeti nisu kao doma, od prehrane pa nadalje. Tu imunitet možeš, bojim se, samo oslabiti, ali dobro… Što je tu je.

Kada je vama utvrđen pozitivni nalaz?

– Mi smo se svi iz Londona vratili 18. ožujka s boksačkog turnira i odmah sam otišao u samoizolaciju doma. Pred kraj samoizolacije išao sam se testirati kako ne bih svoje zarazio, ali pokazalo se da je test pozitivan. Od prošle srijede sam u bolnici, ali uskoro se nadamo nekim odgovorima.

Kako se vi osjećate? Imate li temperaturu?

– Ne, ništa. A kako se osjećam, najbolje ću reći ako velim da preskačem vijaču tu u hodniku. Sve je dobro. Samo to neznanje mori, kad će, što će. Treba proći 28 dana.

Čak toliko? Dvostruko dulje od inkubacije?

– Da, takav je zaključak da je toliko potrebno da virus u potpunosti izađe iz organizma. Čuo sam za Matasa da je uspio, odlično. Ma, proći će – optimistično kaže za Fight Site iz riječke bolnice jedan od najboljih naših boksača.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram